Acasăsinucidere maramures”AȘA E TRADIȚIA!” - Și-au vândut fata pentru whisky, oi și un...

”AȘA E TRADIȚIA!” – Și-au vândut fata pentru whisky, oi și un porc

spot_img

DISTRIBUIȚI

Poliția din Spania a arestat un cuplu de români suspectați că au fost de acord să-și vândă fata adolescentă pentru 3.500 de euro, 100 sticle whisky, două oi și un porc.

Se pare că s-a căzut la această învoială ca parte a unei afaceri cu zestre între două familii de romi din Asturias, Spania. Fata de 15 ani urma să se căsătorească cu un băiat de 16 ani. Cuplul, căruia nu i-a fost divulgat numele, a fost reținut în stațiunea Almunecar de lângă orașul spaniol Granada. Cei doi au fost eliberați pe cauțiune și așteaptă desfășurarea anchetei.

Fata celor doi și verișoara ei de 13 ani au fost luate în custodia serviciilor sociale care au alertat poliția imediat ce au primit o informație de la un cetățean. S-a descoperit, în timpul interogatoriului, că fetele erau în pericol. „Trebuie să vedem cum va evolua cazul”, a declarat ministrul Maria Jose Sanchez Rubio. Nunta fetei de 15 ani era programată pentru luna mai.

Băiatul familiei, și el adolescent, trebuia să plătească pentru locul de desfășurare a nunții, masă și formație, dar și pentru rochia de mireasă. Plata pentru mireasă trebuia achitată în două rate, prima dată banii și apoi băutura și animalele. Părinții fetelor au declarat anchetatorilor că aranjarea căsătoriilor face parte din cultura lor.

Ministrul regional al Egalitații Maria Jose Sanchez Rubio a confirmat că cele două adolescente au fost luate în custodie la cererea lor și sunt acum tratate într-un centru de specialitate. „Este important pentru că permite autorităților să activeze protocolul de protecție indiferent de naționalitatea copiilor. Să vedem cum va evolua acest caz”.

Un purtător de cuvânt al Guardia Civil (jandarmeria spaniolă – n.r.) a spus: „Nu facem nici un comentariu în cazurile în care sunt implicați minori”. Potrivit unei surse „patru persoane, inclusiv părinții adolescentei pregătite pentru nunta aranjată, au fost duși la instanță pentru a se vedea implicarea lor în traficul de persoane”.

Sursa: ziarulromanesc.net

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA