spot_img
AcasăslolvaciaARTĂ - Trei evenimente la start în Baia Mare

ARTĂ – Trei evenimente la start în Baia Mare

spot_img

DISTRIBUIȚI

“Trei mari evenimente sunt la start astăzi la Baia Mare. Ne alăturăm orașelor București, Iași, Cluj și Timișoara cu prima ediție Street Delivery, un eveniment care va reuni cele mai noi generații de profesioniști din industriile creative și cei mai buni meșteșugari, artiști, comercianți, manufacturieri, dar și o serie de artiști excepționali, dintre care unii sunt invitați din orașele europene partenere.

La fel de important este faptul că în satul Stoiceni va avea loc un mic festival de literatură și artă urbană, coordonat de Grigore Leșe. Totodată, relansăm un spațiu expozițional consacrat, dar redefinit în cadrul unui parteneriat strategic cu Galateca, o galerie din București care ni se alătură, oferindu-ne expertiză, viziune și deschidere europeană », a declarat Vlad Tăușance, director artistic al proiectului Baia Mare Capitala Europeană a Culturii 2021, într-o conferință de presă susținută ieri la Baia Mare.

evenimenteVERNISAJ AL GALERIEI GALATECA.“Pornim la drum cu toată încrederea că va fi un parteneriat important pentru ambele orașe, atât pentru Baia Mare, cât și pentru București. Galeria Galateca are un portofoliu foarte larg de artiști valoroși care, de vreme ce vom parcurge acest drum împreună, sunt acum ai noștri, ai tuturor. Am redeschis un prim spațiu expozițional în centrul orașului, este vorba de un proiect pilot, însă avem în vedere o întreagă rețea de centre culturale în comunitățile de aici, iar o parte dintre lucrări sunt expuse deja în centrul Iza, pe care l-am inaugurat recent”, spune Iulia Gorneanu, reprezentant al Galeriei Galateca.

IMG_5016STOICENI, CAPITALA CULTURALĂ A LUMII. «Capitala culturală a lumii va fi duminică, la Stoiceni! Va fi magie, muzică, poezie și film, ce se va întâmpla aici din punct de vedere artistic, vă spun eu că va fi buricul pământului. Vom începe sâmbătă, cu ‘Lampa de poezie’, un eveniment care va reuni mai mulți scriitori, printre care poeta și actrița Ioana Crăciunescu sau publicistul Ioan Groșan. Duminică este seara Armindenului, pe care-l întâmpinăm cu faimoasele jocuri feciorești incluse, de altfel, în patrimoniul UNESCO, sau cu ansamblul Iza, dar și cu un invitat special, doamna Parvathy Baul, un artist excepțional care-și are rădăcinile în tradiția spirituală indiană și care care, prin muzică, dans și poezie deschide inimile, cântând iubirea înalt. Vom face împreună turnee atât în România, cât și în India», a declarat muzicianul Grigore Leșe.

LesePRIMUL FESTIVAL FILMAT 360 DIN ROMANIA, Vom filma totul cu camere 360 de ultimă generație, vom face fotografii cu aparate de vârf tehnologic, compatibile cu rețelele de socializare, și vom avea surplus de energie de la încărcătoarele mobile, care vor fi puse la dispoziția participanților la Street Delivery. Unul dintre cei mai importanți comercianți de produse electronice din Baia Mare și, totodată, unul dintre cei mai importanți specialiști în livestreaming la nivel european, QuickMobile, s-a alăturat proiectului Street Delivery, urmând să sprijine high-tech și în timp real întâlnirea meșteșugarilor. «QuickMobile susține meșteșugarii, arta, cultura. Ne dorim să îmbinăm meșteșugăritul și tehnologia și aceasta este pentru noi o strategie pe termen lung. Îi putem ajuta să-și vândă produsele», spune Zsolt Kiss, reprezentant al companiei. Evenimentul Street Delivery va fi transmis în livestreaming, pe paginile de socializare Baia Mare 2021 și pe pagina companiei.

HAI SĂ LUĂM PRÂNZUL ÎN ORAȘ, LA BAIA MARE! Prețuri la jumătate, oferte speciale, bunătăți pe alese! Întregul oraș Baia Mare s-a mobilizat pentru prima ediție Street Delivery, inclusiv producătorii din oraș, alături de restaurante, care anunță prețuri speciale și meniuri speciale în perioada evenimentului. Bucătarii de la Palincie învârtesc bulzul gălbior și aromat, un soi special gândit pentru zilele de sărbătoare, în timp ce vecinii de la Michael Pascale își așteaptă mușterii cu frigărui sfârâind pe grătare, la prețuri omenoase. Logout va fi împărăția burgerilor ieftini, în timp ce Oak a promis minibaghete fragede, cu sos de roșii. Pizza la felie la Liberty XI, dar și sărmăluțe în pâine sau bob gyulaș delicios, ospăț care se poate termina la Barbarossa, cu fish and chips pentru zile mari, la prețuri moderate. Ca să-și poată cinsti cum se cuvine toți clienții, ofertele speciale sunt valabile doar în perioada prânzului.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA