AcasăEvenimentSportArta ratării la români: Mitea, Daminuţă, Alibec... O lume plină de pițipoance...

Arta ratării la români: Mitea, Daminuţă, Alibec… O lume plină de pițipoance și de mitocănii.

DISTRIBUIȚI

În urmă cu câteva luni s-au făcut mari valuri prin presa locală datorită unui subiect ce a fost tratat ca și cum ar fi fost vorba despre un eveniment comparabil cu câștigarea de către un maramureșean a unei medalii de aur la Jocurile Olimpice. Agitația a fost stârnită de transferul jucătorului Cristian Daminuță la FC Maramureș. ”De la Milan și Inter, direct la Baia Mare!”, ”Daminuță promite că va vorbi numai în teren”, ”Daminuță a marcat primul gol în tricoul băimărenilor”… Cam așa arătau titlurile de o șchioapă din publicațiile locale. Până la urmă n-a rezultat nimic de aici, cocălarul Daminuță venind în Baia Mare pe furiș, fără să-și lămurească situația la echipa Șerif Tiraspol unde fusese izolat de către cei de la Milan. Cum a venit, așa a și plecat, fără să lase vreo urmă a trecerii sale pe aici. Noi l-am întâmpinat cum se cuvenea, prezentându-l pe cocălar la ”adevărata sa valoare”, adică un zero absolut, dacă putem spune așa ceva. Astăzi am citit un articol interesant pe aceeași temă, scris de Andrei Călin pentru evz.ro, care confirmă ceea ce am spus noi despre acest ratat la numai 22 de ani. Vă propunem spre lectură acest articol. (Grigore Ciascai)

Atacantul Denis Alibec (21 de ani) a fost dat afară, acum două zile, de echipa belgiană Mechelen, după ce s-a bătut la un antrenament cu un coechipier. E cazul tipic de tânăr jucător român incapabil să facă față rigorilor și să se impună în fotbalul adeevărat. Chiar dacă românul a considerat că incidentul nu a fost unul de amploare, antrenorul Marc Brys nu a trecut cu vedera derapajul inter­naţionalului de tineret. Tehnicianul a mai fost nemulţumit de viaţa extrasportivă a lui Alibec, dar şi de atitudinea arogantă pe care o avea jucătorul. Astfel, vârful constănţean a rămas şomer până la vară, deşi se află sub contract cu Inter Milano. Comparat de Mircea Sandu, preşedintele FRF, cu olandezul Marco van Basten, Alibec nu confirmă aşteptările şi pare că a intrat deja în clubul jucătorilor români care s-au născut talente şi au murit speranţe.

De la Gabor la Mitea

Dacă în trecut, generaţiile fotbaliştilor rataţi erau reprezentate de Romulus Gabor, Ionuţ Luţu sau Radu Niculescu, astăzi, în epoca internetului, a facebook-ului şi a iPad-urilor, exemplele de jucători care au dezamăgit se regăsesc în Cristian Da­minuţă, Nicolae Mitea, Ianis Zicu, Alexandru Ioniţă sau Claudiu Keşeru.

Mitea şi Daminuţă sunt definiţia ratării. Primul a jucat la Ajax Amsterdam şi i-a speriat pe olandezi cu modul grobian de a se comporta. Cel de-al doilea s-a remarcat prin presa de scandal, după dispute cu Ramona Gabor şi Dora.

Dincolo de ratarea profesională, pe cei doi îi leagă diva dâm­boviţeană Andreea Tonciu (după ce a avut o relaţie cu Daminuţă, pseudo-vedeta s-a aruncat în braţele lui Mitea).

Nicolae Mitea va împlini săptămâna viitoare 27 de ani. Este plictisit deja de fotbal, deşi în ultimii patru ani a jucat doar 14 meciuri, şi nici alea întregi, fiind dat afară, în 2011, de la Petrolul. A fost o apariţie meteorică în Liga I, după care a plecat „afară”.

A dat probe la Barcelona împreună cu Marica, iar în 2003, puştiul din Pan­telimon a aterizat la Ajax. La Amsterdam şi-a păstrat deprinderile din Pantelimon: trăgea vânturi la masă şi deborda de tupeu (în vestiar, la vederea lui Van Basten, a întrebat: „Cine p..a mea e şi ăsta?”).

„La Ajax, Ibrahimovici îmi spunea Maradona”, se laudă Mitea. Însă, în timp ce românul nu mai joacă fotbal şi e falit, „Ibra” e superstar la AC Milan.

Lui „Nicky” îi face marcaj doar Tonciu, cea care îi prepară om­letă purtând doar bikini şi îi face sex oral zilnic!

Despre Cristian Daminuţă se zvoneşte că ar fi fotbalist de mare viitor

Puţini fotbalişti se pot lăuda că au trecute în CV două nume de echipe precum cele ale marilor grupări Inter Milano şi AC Milan. Dintre români – doar unul! Timişoreanul Cristian Daminuţă este unul dintre privilegiaţi! În 2008, la 18 ani, Daminuţă, care nu jucase în Liga I decât două partide, se transfera la Inter Milano. Şi el a fost considerat la vremea respectivă o mare spe­ranţă.

La Inter “Primavera”, Daminuţă a fost, la un moment dat, căpitan de echipă, avându-l în subordine, printre alţii, pe Mario Balotelli, actualul atacant al lui Manchester City, pentru care bogaţii Angliei au plătit acum un an şi jumătate suma de 22 de milioane de euro.

Daminuţă nu a jucat nici măcar o dată pentru prima echipă a Interului şi nici pentru cea a Milanului, unde a ajuns în 2010. De la plecarea din ţară, în 2008, Daminuţă a bifat doar 14 meciuri, multe din postura de re­zervă.

Daminuţă s-a remarcat mai mult prin ipostazele jenante în care a apărut în presa de scandal. Doar două goluri a marcat Cristian Daminuţă în toată cariera. Reuşitele au fost realizate în tricoul echipei Şerif Tiraspol.

„Daminuţă este un fotbalist bun şi un mare caracter. Locul lui nu este la noi, la Baia Mare. Poate se va lansa de aici şi va prinde o echipă mare“, spunea Romulus Buia, antrenor la FC Maramureş.

Ieri „noul Van Basten”, astăzi şomer!

Mircea Sandu nu face risipă de laude atunci când vine vorba de un fotbalist. Atunci când „Naşul” a anunţat că fotbalul românesc s-a pricopsit cu „noul Van Basten”, toată lumea l-a privit cu gura căscată pe atacantul Denis Alibec (21 de ani). Evolua deja la „tineretul” celor de la Inter Milano, după ce Steaua îl dăduse afară, iar Mourinho şi Benitez l-au aruncat în câteva bătălii.
Alibec a debutat la echipa mare a milanezilor în 2009, într-un joc-amical. Antrenorul care i-a oferit această şansă a fost chiar Jose Mourinho, cel care l-a luat pe puşti sub aripa lui protectoare. În 2010, constănţeanul a debutat în Serie A sub comanda ibericului Rafa Benitez. Inexplicabil, pentru Alibec a început pră­buşirea. A fost împrumutat la Mechelen, echipă care l-a concediat. Între timp, Mircea Sandu s-a prins cine e „noul Van Basten”, criticându-l public: „Cine eşti tu, mă, Alibec, de ai figuri şi fiţe la tineret? Unde ai jucat tu la Inter? Care Inter? Ia-ţi vacile şi du-te la păscut!”.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA