spot_img
AcasămodeleARTĂ MEDIEVALĂ - Turniruri spectaculoase și jocuri de cavaleri

ARTĂ MEDIEVALĂ – Turniruri spectaculoase și jocuri de cavaleri

spot_img

DISTRIBUIȚI

ARTĂ MEDIEVALĂ Cetatea Ardudului a reintrat în atmosfera medievală. Porțile au fost păzite de neînfricații cavaleri ai Ordinului Lup iar dincolo de zidurile cetății a răsunat cântecul menestrelilor.

ARTĂ MEDIEVALĂ De cinci ani, cetatea din Ardud încearcă să se impună pe lista obiectivelor turistice din regiunea noastră.

Iar de trei ani, evenimentul cultural central al orașului, Festivalul Medieval de la Ardud, stă sub semnătura directorului artistic Liviu Pancu, cel care regizează și festivalul de la Sighișoara. În fiecare an, Ordinul Cavalerilor Lup se reîntoarce la Satu Mare și alături de aliați, încearcă să readucă la viață atmosfera Evului Întunecat.

Este spectacol, este distracție dar este și o lecție de istorie spusă în cadrul specific oferit de zidurile cetății. Cavalerii năvălesc cu corturile și steagurile lor, sunetul de armuri se aude pe drumuri iar domnițele sfioase se distrează dansând până în zori. În fața corturilor stau în rastel topoare, săbii, scuturi și cuțite, arcuri, arbalete și buzdugane. Totul este pregătit ca pentru un război iar cavalerii se antrenează pentru momentul decisiv al luptei corp la corp.

Luptele cavalerești au făcut deliciul publicului iar cei mici au fost cuceriți de măiestria cu care contemporanii au mânuit armele medievale. Au aplaudat, și-au susținut favoriții iar când au primit ocazia, au pus și ei mâna pe arme pentru a demonstra că pot deveni adevărați cavaleri.

Pe lângă atelierele de lupte sau cele de artă, turiștii și localnicii au putut admira și demonstrațiile de dansuri medievale. Domnițele au cucerit publicul cu rafinamentul de care au dat dovadă iar muzica menestrelilor a înconjurat din nou cetatea de la Ardud.

continuarea aici

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA