AcasăslolvaciaARTĂ - Lucrările artistului băimărean Dorel Topan la licitațiile din România și din străinătate

ARTĂ – Lucrările artistului băimărean Dorel Topan la licitațiile din România și din străinătate

spot_img

DISTRIBUIȚI

ARTĂ Lucrarea “Cortina roșie” a artistului băimărean Dorel Topan este cuprinsă în catalogul următoarei licitații Goldart, intitulată “Călătorie din Estul Europei către Extremul Orient”.

ARTĂ Dorel Topan are o activitate artistică dinamică, prezența sa pe simezele din România și din străinătate fiind deja un lucru obișnuit. Artistul a avut o evoluție ascendentă încă de la începutul carierei.

A absolvit facultatea ca șef de promoție, a participat la numeroase expoziții de grup și a colaborat ca scenograf cu Teatrul Municipal Baia Mare. Prima sa expoziție personală, organizată în 2006, s-a intitulat “Fețe, înfățișări și alte în-chipuiri”.

În ceea ce privește stilul abordat, artistul mărturisește: “Pictez în maniera realismului contemporan, inspirat de arta pop, apropiat ca stil de hiperrealism”.

Într-un interviu din 2006, afirmă că se încadrează “în postmodernismul care iși propune să reevalueze, să rediscute diversele orientări stilistice, curente și mișcări clasice și moderne, bineînțeles propunând sinteze cu rezonanță în percepția culturală contemporană.

Astfel, reconsider manierismul târziu, care propune pe la 1600 imaginea cu dublu ințeles prin Arccimboldo.

Portretele, elaborate în maniera realismului contemporan, trădează preocupările și investigarea psihologică a motivului antropomorf”, tot atunci fiind denumit un manierist al timpului său.

Numele pictorului se regăsește constant în cataloagele diverselor case de licitații, iar recent lucrările sale au fost prezentate într-o expoziție personală în cadrul proiectului “ContempL’art” al Casei de Licitații Goldart.

 

Lucrări ale artistului au mai fost licitate şi în alte case de licititaţii: Artmark în mai multe rânduri, Lavakow, Grimberg, Ziman dar şi la Druot-Montagne Paris în 2009.

Pe plan internațional, colaborarea sa cu galeria MB – XL din Belgia se derulează deja de ceva timp, conducând, cel mai recent, la expunerea lucrărilor sale în cadrul Săptămânii Artei Pariziene, chiar într-un pavilion dedicat artei contemporane, amplasat pe Avenue des Champs-Élysées.

sursa INFO

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA