AcasăLifestyleArdezia flexibila: avantaje și dezavantaje

Ardezia flexibila: avantaje și dezavantaje

spot_img

DISTRIBUIȚI

Fiecare locuință este unică, însă uneori chiar și amenajările pe care le facem ne ajută să contribuim la caracterul unic al acesteia. O amenajare interioară cu adevărat unică este folosirea ardeziei flexibile, un material unic și revoluționare de care te vei îndrăgosti cu siguranță.

Ce este ardezia flexibilă?

Ardezia flexibilă este un material de acoperire din piatră naturală, care are o grosime foarte mică și care poate fi dispusă pe suprafețe datorită flexibilității crescute. Dacă te întrebi cum sa integrezi ardezia flexibila în interiorul casei tale, ei bine aici intervine frumusețea acestui material. Avantajele majore ale produsului te ajută să scoți în evidență frumusețea casei tale, în timp ce te bucuri de o amenajare care cu siguranță va atrage toate privirile. 

Care sunt avantajele ardeziei flexibile?

Ardezia flexibilă este un materiale de acoperire din piatră naturală, care îți oferă caracteristici sporite de rezistență și confort. Practic, în loc să folosești plăci din piatră naturală uzuale, vei putea utiliza foi din ardezie flexibilă, a căror mod de aplicare este mai comod și chiar mai estetic decât în modul tradițional. Pe lângă aceste lucruri, ardezia flexibilă mai oferă următoarele avantaje.

Greutate redusă a plăcilor

Pentru că vorbim despre foi de ardezie flexibilă, este normal ca acestea să aibă o greutate cu mult mai redusă decât plăcile tradiționale. Foile sunt tăiate din blocuri de piatră, iar dimensiunile acestora pot varia, însă greutatea pe care o au este suficient de mică încât să nu încarce clădirea, mai ales la nivel de finisaje ale pereților.

Montajul se face cu ușurință

Vei avea nevoie doar de un adeziv potrivit pentru a putea acoperi suprafața peretelui, dar și suprafața plăcilor și de asemenea vei avea nevoie de o gletieră cu care să întinzi acest adeziv. Mai apoi va trebui să fixezi foaia de ardezie flexibilă pe suprafață și să aștepți câteva minute până la uscarea materialului. Acest tip de ardezie flexibilă se aseamănă din punct de vedere al montajului cu aplicarea tapetului, iar de aceea de multe ori acest tip de finisaj mai este numit și tapet din ardezie flexibilă. 

Finisajele sunt deosebit de estetice

Ardezia este prin definiție un finisaj deosebit de frumos, așa că în momentul în care vei folosi ardezie flexibilă te vei putea bucura de unicitatea unui material a cărui estetică este incontestabilă. 

Foile de ardezie pot fi aplicate pe orice substrat

Dacă ți-ai dorit vreodată o masă din ardezie, atunci ar trebui să știi că acest lucru este cât se poate de posibil. Foile de ardezie pot fi aplicate pe orice tip de substrat, fără grija desprinderii acestora de suprafață. Folosind cantitatea corectă de adeziv te vei bucura de un aspect uimitor, iar la nivel de mentenanță vei observa că aceasta nu necesită etape dificile sau cheltuieli suplimentare.

Ardezia flexibilă este ușor de transportat

Pentru că are o greutate redusă și dimensiuni rezonabile, vei vedea că ardezia poate fi transportată fără probleme și mai ales fără să sufere deteriorări, datorită suprafeței flexibile care preia cea mai mare parte a tensiunilor. 

Dezavantajele ardeziei flexibile

Ardezia flexibilă este o soluție special creată pentru zonele care au nevoi speciale în ceea ce privește aplicarea. De aceea, s-ar putea ca la nivel de pereți sau pardoseală să fii mai interesat de ardezia uzuală, sub formă de plăci și mai puțin de foile de ardezie flexibilă. 

Practic ardezia flexibilă nu prezintă dezavantaje, pentru că ea este creată pentru a acoperi o nevoie, adică nevoia de a placa suprafețe care nu prezintă o planeitate perfectă sau zone speciale care până nu demult erau inabordabile din punct de vedere al placării cu piatră naturală. Așadar, ardezia flexibilă aduce un beneficiu real utilizatorilor, oferind calitate și frumusețe într-un singur produs excepțional.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA