AcasăAlteleEconomicAR PUTEA APĂREA PE PIAȚĂ ÎN 2018 - Ți-ar plăcea un smartphone...

AR PUTEA APĂREA PE PIAȚĂ ÎN 2018 – Ți-ar plăcea un smartphone care se încarcă complet în 5 minute?

DISTRIBUIȚI

Compania israeliană StoreDot a anunţat că va începe producţia FlashBattery, acumulatorul pentru electronice care se încarcă în doar 5 minute, anul viitor. Tehnologia a fost descoperită în cadrul Universităţii din Tel Aviv, arată BBC News, citată de Go4it.

FlashBattery este bazată pe mici cristale naturale capabile să înmagazineze electricitate sau să emită lumină. Cristalele, numite NanoDots, au un diametru de doar doi nanometri şi conţin lanţuri scurte de aminoacizi numiţi peptide. Ele pot fi folosite pentru a acoperi „cavităţile” dintr-un electrod folosit într-o baterie standard.
La un capăt al electrodului, cristalele acţionează ca un condensator care ajută la înmagazinarea de energie. La celălalt capăt ele trec energia în litiul bateriei la viteze mult mai mari decât în cadrul bateriilor standard.

 

Potrivit lui Doron Mysersdorf, şeful StoreDot, tehnologia este deja testată de doi producători de baterii din Asia. Primii acumulatori de acest fel vor intra în producţia de serie la începutul anului viitor. „Vom încărca un smartphone în cinci minute”, a declarat Mysersdorf pentru BBC News.

 

Sunt şi analişti specializaţi pe tehnologie, precum Ben Wood de la CCS Insight, care nu cred că acest tip de baterie va ajunge atât de repede pe piaţă. StoreDot şi-a prezentat tehnologia la târgul de electronice CUBE din Berlin. Totuşi, potrivit BBC News, demonstraţia s-a terminat înainte ca bateria să se încarce complet.

Sursă info, Go4it.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA