spot_img
AcasăActualitateAR FI VORBA DE SALMONELLA - O grădiniță privată din Baia Mare,...

AR FI VORBA DE SALMONELLA – O grădiniță privată din Baia Mare, închisă după ce zeci de copii și angajați au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase

DISTRIBUIȚI

AR FI VORBA DE SALMONELLA  Caz alarmant în municipiul Baia Mare. Inspectorii DSP Maramureș s-au sesizat imediat după ce mai mulți copii și angajați ai unei grădinițe private din municipiu au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase cu stări de rău, vomă și diaree, unii dintre ei necesitând chiar internarea.

Potrivit directorului DSP Maramureș, Rareș Pop, se pare că luni au ajuns primii copii la spital. Marți, alți patru copii au necesitat îngrijiri medicale după ce s-au prezentat cu aceleași simptome, miercuri alți doisprezece copii și doi adulți.

Existând suspiciuni că ar fi vorba despre o infecție cu bacteria Salmonella, datorită unor alimente consumate de cei mici, dar și de angajații grădiniței, inspectorii DSP au decis ca unitatea de învățământ să fie închisă temporar.

Tuturor persoanelor care s-au prezentat la spital le-au fost recoltate probe pentru a se stabili dacă este vorba despre Salmonella sau un alt virus. Cel mai probabil, rezultatele vor fi gata doar în cursul zilei de luni, 3 iunie.

„Situația este în continuă dinamică. Luni au ajuns doi copii la Infecțioase, marți patru, miercuri șapte. Unul a fost externat. În dimineața zilei de miercuri erau 12 copii și doi adulți. Grădinița a fost închisă, întrucât poate reprezenta un focar de toxiinfecție alimentară. Au fost recoltate probe biologice, inclusiv exudat faringian. Au fost recoltate și probe din alimentele consumate. Simptomatologia este similară cu cea de la Salmonella, însă vom știi cu siguranță numai, probabil, în cursul zilei de luni. Inclusiv membri ai personalului s-au simțit rău. Noi am decis închiderea blocului alimentar până la sosirea rezultatelor și am recomandat să nu se mai gătească. Grădinița a fost temporar închisă”, a declarat, pentru AxaNews.ro, Rareș Pop, directorul DSP Maramureș.

Vom reveni cu informații.

 

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA