spot_img
AcasăAdministrațieAQUAPARK BAIA MARE - Primarul Cherecheș a dat START lucrărilor pentru proiectul Rivulus...

AQUAPARK BAIA MARE – Primarul Cherecheș a dat START lucrărilor pentru proiectul Rivulus – Aqua Spa & Sport

DISTRIBUIȚI

AQUAPARK BAIA MARE   Așteptarea a luat sfârșit. După ani de zile în care băimărenii erau nevoiți să meargă în alte localități pentru a se bucura de sezonul estival, Baia Mare va avea un complex mai ceva ca un Aquapark. Primarul Cătălin Cherecheș a susținut vineri, 13 septembrie, o conferință de presă în zona vechiului ștrand al municipiului Baia Mare, unde practic au început deja lucrările pentru amenajarea a ceea ce va fi un complex de agrement cu multiple funcționalități: atât aquapark cât și zonă spa și sport.

Complexul se va întinde pe un teren de aproximativ 32.000 de mp, având un număr total de patru bazine, printre care și unul cu tobogane. Doar piscinele în sine vor fi de aproape 4.000 de mp. De asemenea, băimărenii vor avea la dispoziție un număr de 200 de locuri de parcare pentru mașini și 50 de locuri de parcare pentru biciclete.

Dimensiunile sunt mai mult decât generoase, iar dotările de care va dispune complexul de agrement Rivulus îl vor face principala destinație pentru relaxare pentru băimăreni și nu numai, atât în sezonul estival cât și iarna, complexul dispunând și de o piscină interioară de circa 500 de mp.

Vom începe acest proiect printr-o igienizare, eliberare a spațiului, terenului pe care îl avem aici la dispoziție pentru a putea să demarăm tot ceea ce înseamnă parte de fundații, de instalații. Pentru că de-a lungul timpului s-au adunat aici suficiente zone pline de beton și zone care astăzi sunt degradate, în cel mai scurt timp vom face această eliberare a terenului și punerea la dispoziția constructorului terenul eliberat de orice astfel de construcții parazitare”, a declarat Cătălin Cherecheș.

 

Rivulus – Aqua Spa & Sport se va întinde pe 3 hectare și jumătate

Avem o suprafață de teren astăzi, aferentă acestui proiect, de 32.600 de mp, deci 3 hectare și jumătate aproape. Este vorba despre zona vechiului ștrand, zona vechii săli de sport, zona terenului de fotbal de antrenament plus terenurile adiacente, inclusiv cu traversarea dinspre strada Victoriei spre strada Fierăstrăului, respectiv Minerilor. Tot acest teren, în suprafață de 3 hectare și jumătate aproape va fi ocupat de construcții în suprafață de 11.391 mp la demisol, o suprafață de piscine de 3.820 de mp unde vom avea așa: tobogane – 352 de mp, bazin pentru copii – 300 de mp, bazin Lazy River – 2.376 de mp și bazin pentru adulți – 800 de mp. Vom avea un spațiu verde amenajat de 11.000 de mp, alei – 1.700 de mp, platformă pentru șezlonguri – 5.000 de mp, circulații în incintă de aproximativ 5.000 de mp, parcare pentru biciclete, parcaje auto în incintă, platforme gospodărești și zonă pietonală în zona de incintă pentru a putea să oferim toate condițiile necesare unor astfel de funcțiuni”, a declarat primarul muncipiului Baia Mare.

 

Aqua Park-ul din Baia Mare, la nivelul celor din Ungaria și Austria

În condițiile în care noul ștrand va fi o atracție principală pentru băimăreni și turiști deopotrivă, primarul promite că acest complex va fi la standardele resorturilor din Ungaria sau Austria.

Investiția propusă este de aproximativ 20 de milioane de euro. Vorbim de un proiect la nivelul proiectului realizat de către colegii noștri din Oradea. Vorbim de un proiect care să concureze cu activități, funcțiuni similare din Ungaria, din Austria, respectiv cu cele foarte puține care sunt în România. Ne interesează să facem această investiție nu doar pentru băimăreni, ci să facem această investiție pentru a atrage inclusiv turiști, mai ales că zona în care facem acest lucru este o zonă adiacentă Centrului Istoric și mizăm ca prin această funcțiune și prin faptul că va atrage turiști, vom energiza și viața în Centrul Istoric al municipiului Baia Mare”, a spus primarul Cherecheș.

Investiția este considerabilă: 20 de milioane de euro. Potrivit primarului Cherecheș, o parte din banii necesari pentru realizarea proiectului vor veni din finanțări bancare. Finanțări care vor fi rambursate din veniturile pe care noul ștrand le va aduce municipiului Baia Mare.

Din punctul meu de vedere, poate cu ocazia lansării acestui proiect al cărui primă parte se va finaliza anul viitor, și aici vorbesc de partea exterioară, iar în 2021 se va finaliza partea indoor, partea interioară, această funcțiune sper să îi atragă și pe cei care trebuie să fie convinși să se mute în Baia Mare ca să lucreze în Baia Mare pentru companiile din orașul nostru și pentru a putea să participe la dezvoltarea acestei zone. Acest proiect va necesita o finanțare nu doar de la bugetul local sau din taxe și impozite. Va necesita inclusiv o finanțare din fonduri rambursabile. Facem acest lucru pentru că am o filosofie financiară care înseamnă următorul lucru: orice fel de credit pe care îl accesează municipiul Baia Mare trebuie să aibă și o componentă care să țină de activitate economică generatoare de venituri. Noi ne dorim ca fiecare finanțare bancară să aibă această componentă care aduce bani municipiului și din acești bani să se ramburseze finanțările pe care le-am folosit nu doar pentru acest nou ștrand ci și pentru reabilitarea durmurilor, reabilitarea școlilor sau pentru alte obiective pe care le avem, inclusiv exproprierea complexului Minerul”, a declarat primarul municipiului Baia Mare.

 

Când va fi gata Aqua park-ul? Etapele proiectului

Potrivit primarului, partea exterioară a ștrandului va fi finalizată și funcțională în vara anului 2020, urmând ca în anul următor, 2021, să fie gata și partea interioară a complexului, respectiv bazinul interior, sălile de sport și partea de spa.

Ca și etape, în această lună septembrie, respectiv pe întreg parcursul lunii octombrie vom face demolările și amenajarea terenului pentru a putea fi pregătit pentru construcție. La începutul lunii noiembrie, în urma desemnării constructorului sau constructorilor care vor face partea de instalații dar și partea de construcție vom demara propriu-zis execuția pentru zona exterioară a ștrandului, astfel încât în vara anului viitor această parte exterioară să fie funcțională, iar în 2021 parte interioară care se va suprapune în zona vechii săli de sport. Până la momentul în care vom finaliza partea exterioară, vom avea în continuare funcțională sala veche de sport pe care la începutul lunii februarie o vom demola pentru a putea să începem construcția pentru clădirea care va găzdui ștrandul interior, zona spa și zona aqua interioară. Acest proiect cuprinde inclusiv o zonă de sport la demisolul ștrandului acoperit, o zonă de sport care înseamnă de la săli de fitnes la alte tipuri de funcțiuni necesare cluburilor sportive cât și băimărenilor în general. Am toată încrederea că atât colegii mei din primărie care vor superviza acest proiect cât și constructorii vor înțelege necesitatea pe care o are municipiul Baia Mare de a avea un astfel de spațiu”, a mai spus Cătălin Cherecheș.

Stadionul ar putea deveni parte integrantă din complexul Rivulus Aqua Spa & Sport

Stadionul din Baia Mare ar putea fi integrat în noul complex de agrement după finalizarea noului stadion dintre Baia Mare și Recea.

Nu vă ascund faptul că mă gândesc la modul în care vom funcționa în zona Stadionului, în zona învecinată unde, în acord cu viitoarea investiție a stadionului între Baia Mare și Recea, vedem dacă va mai fi util în această formă stadionul sau îl vom transforma într-o funcțiune adiacentă a acestui ștrand. Le mulțumesc în primul rând colegilor mei din zona tehnică pentru că au înțeles că atunci când am spus că vineri începem să demolăm s-au apucat de lucru. Mulțumesc domnului director Aoșan așa cum mulțumesc și doamnei Arhitecct-Șef care, în ciuda tuturor care înțeleg că trebuie să muncim puțin și să citim mult tot felul de virgule prin tot felul de hârtii, a înțeles că cel mai important lucru este să dezvoltăm acest oraș și orașul nu se construiește nici pe virgule, nici pe cuvinte, nici pe povești. Se dezvoltă cu specialiști, se dezvoltă cu utilaje, se dezvoltă în primul rând cu dragoste față de acest oraș și determinare”, a mai declarat primarul Cătălin Cherecheș.

 

Adrian Barbur/ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA