Acasăsinucidere maramuresAPROAPE DE REALITATE - Colonie permanentă pe Lună, cu costuri nu prea...

APROAPE DE REALITATE – Colonie permanentă pe Lună, cu costuri nu prea mari

spot_img

DISTRIBUIȚI

O echipă internațională de oameni de știință a pus la punct un plan amănunțit de colonizare a Lunii, proiect realizabil în următorii 5 – 7 ani cu costuri ce nu sunt considerate foarte ridicate, având în vedere anvergura proiectului – doar 10 miliarde de dolari, conform unui material publicat de Yahoo! Science.

„A venit timpul să ne întoarcem pe Lună, de această dată pentru a rămâne acolo, iar finanțarea nu mai reprezintă cea mai mare problemă cu care ne confruntăm”, concluzionează echipa într-un raport publicat recent. Din această echipă de oameni de știință fac parte și cercetători din cadrul NASA, deși Agenția spațială americană a precizat foarte clar că revenirea pe Lună nu face parte din planurile sale pentru viitorul apropiat, resursele fiind rezervate pentru o primă misiune cu echipaj uman pe planeta Marte. Chiar și așa, ținând cont de bugetul nu foarte piperat pentru ridicarea unei baze permanente pe Lună, NASA ar putea să-și revizuiască poziția.

Costurile mai reduse sunt legate de evoluția tehnologiei de printare 3D care poate transforma minerale de pe Lună în materie primă și poate produce diferite obiecte necesare la fața locului, fără a mai fi nevoie să fie transportate de pe Pământ. De asemenea, echipamentele dotate cu celule solare vor reduce necesarul de energie, iar rachetele reutilizabile construite de compania SpaceX vor reduce și costurile de lansare pentru echipamente și provizii.

Astfel, o bază lunară construită din incinte gonflabile și sere și dotată cu tehnologie robotizată poate susține câte zece coloniști pe Lună ani la rând. Acești coloniști pot continua să extindă baza selenară, iar în zece ani colonia ar putea găzdui în mod permanent 100 de oameni. În plus, coloniștii și-ar putea asigura singuri cel puțin o parte din costurile de menținere și extindere a coloniei extrăgând apă înghețată pe care o pot transforma în combustibil pentru rachete și o pot vinde companiilor de zboruri spațiale.

Mai multe puteți citi aici.

Sursa: Agerpres

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
TE-AR MAI PUTEA INTERESA