AcasăActualitateSocialAPROAPE DE NOI - Cel mai curat spital din Europa se află...

APROAPE DE NOI – Cel mai curat spital din Europa se află în România. Este privat și accesibil ca prețuri

DISTRIBUIȚI

În România se află cel mai CURAT spital din Europa. Este privat și nu foarte scump. Cheltuie mii de euro pe lună pe substanţe dezinfectante, dar şi pe analize făcute bolnavilor înainte de a intra în secţiile septice.

România, țara contrastelor. Spitalele publice sunt în mijlocul unui scandal uriaș. Managerii unităților sanitare sunt acuzați că ascund cifrele reale privind infecțiile spitalicești. Există însă un spital în România care a fost declarat cel mai curat din Europa.

Este vorba de Spitalul Sfântul Constantin din Brașov, un spital privat care a fost evaluat acum doi ani de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi a fost declarat cel mai curat spital din Europa. Conducerea unităţii cheltuie mii de euro pe lună pe substanţe dezinfectante, dar şi pe analize făcute bolnavilor înainte de a intra în secţiile septice, analize care le arată dacă pacienţii poartă vreun germene periculos, informează digi24.ro.

În spitalul privat de la Braşov, sunt literă de lege regulile care ar trebui să fie normale în orice clinică, dar pe care prea puţini le respectă în spitalele de stat. Încă de la intrare, fiecare persoană încalţă papuci de unică folosinţă. Dezinfectarea mâinilor e obligatorie.

„Am observat că au un program pe care îl respectă pentru inspecţia băii şi a camerei, e totul în regulă”, spune un pacient.

„Este cel mai important, pentru că am fost şi în alte spitale unde am avut eu o pacientă, o rudă, şi e groaznic, pe când aici avem nişte condiţii extraordinare”, spune o femeie.

Continuarea, AICI.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA