AcasăNews AlertAPRECIERE - Delegația TVR , prezentă astăzi în Baia Mare, încrezătoare în...

APRECIERE – Delegația TVR , prezentă astăzi în Baia Mare, încrezătoare în capacitățile municipiului Baia Mare de a organiza Selecția Națională Eurovision 2016

DISTRIBUIȚI

O delegație a Televiziunii Române, împreună cu Iuliana Marciuc, producătorul Eurovision România 2016, s-a aflat astăzi, 3 februarie, în Baia Mare. Membrii delegației au luat, astfel, și primul contact cu locul în care va fi organizat în acest an marele eveniment muzical.

În cadrul unei conferințe de presă, Iuliana Marciuc s-a arătat încrezătoare în reușita organizării ediției din acest an al Selecției Naționale Eurovision în Baia Mare. Mai mult, producătorul Eurovision România s-a declarat bucuros de ceea ce a găsit în municipiul nostru.

Selecția Națională Eurovision va avea loc în perioada 4-6 martie și se va desfășura la Sala Polivalentă „Lascăr Pană” din Baia Mare.

În cadrul conferinței de presă organizată astăzi, 3 februarie, primarul Cătălin Cherecheș a vorbit despre importanța desfășurării Selecției Naționale Eurovision la Baia Mare.

„Este un proiect care onorează comunitatea băimăreană, onorează municipiul Baia Mare și județul Maramureș și dorim ca prin acest parteneriat să ne aducem și noi, băimărenii și maramureșenii, aportul la consolidarea imaginii României printr-un demers cu conotație culturală. Este un eveniment de mare prestigiu și pentru noi, pentru autoritatea locală, este o mândrie să putem realiza acest parteneriat cu Televiziunea Română și cu toți cei care sunt profesioniști în a organiza un astfel de eveniment de mare amploare, un eveniment care va genera emoție în comunitatea băimăreană, va aduce încântare și bucurie băimărenilor care vor fi prezenți în Sala Polivalentă „Lascăr Pană” la acest eveniment care va fi împărțit în două etape, în 4, respectiv 6 martie. Acest eveniment va aduce cu siguranță foarte multă emoție și bucurie tuturor românilor care vor privi transmisiunile pe care Televiziunea Română le va face de aici, de la Baia Mare. Îi mulțumesc doamnei Iuliana Marciuc că a fost deschisă spre comunitatea băimăreană și spre oferta noastră de a face un parteneriat pentru acest eveniment. Este o dovadă a faptului că Televiziunea Română apreciază modul în care municipiul Baia Mare evoluează din perspectivă culturală. Pentru noi este și o chestiune de ordin strategic să arătăm că putem să fim parteneri în evenimente de mari dimensiuni, de amploare consistentă astfel încât în proiectul nostru de a deveni Capitală Europeană a Culturii în 2021 să putem puncta inclusiv această capacitate pe care noi ne-o demonstrăm împreună cu Televiziunea Română în 4, respectiv 6 martie”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Potrivit desfășurătorului evenimentului, juriul de specialiști va putea să își exprime votul doar în prima zi a Selecției Naționale Eurovision, în 4 martie. În urma notelor acordate, din cele 12 piese participante al competiție vor rămâne patru. Cele opt piese descalificate vor intra în votul publicului și două dintre ele vor fi salvate de numărul de voturi exprimate de către acesta. În acest fel, în seara finalei, în 6 martie, șase piese vor concura pentru a reprezenta România la marea finală de la Stockholm. Câștigătorul va fi desemnat exclusiv prin votul publicului.

„Ne bucurăm că suntem aici, la Baia Mare și am o bucurie în plus acum, când îl ascult pe domnul primar îmi dau seama că vom comunica foarte bine. În fața mea este o dovadă care o pot arăta. Eu îmi scrisesem pe foaie două cuvinte, bucurie și emoție, și aceste două cuvinte au fost spuse de vreo două sau trei ori în discursul pe care domnul primar l-a avut. Așadar, suntem pe aceeași lungime de undă. Am început cu dreptul și am început cu entuziasm. Acest eveniment este găzduit în Baia Mare și va fi, cu siguranță, o experiență pentru toți băimărenii datorită emoțiilor care se vor aduna în jurul concurenților care vor veni aici pentru o miză atât de mare, și anume reprezentantul României la Eurovision în 2016, la Stockholm. Miza este cu atât mai mare cu cât anul acesta, printr-o premieră, votul aparține în final publicului și pentru aceasta noi vom asigura toate condițiile necesare pentru ca publicul să poată vota”, a declarat Iuliana Marciuc, producătorul Eurovision România 2016.

Primarul Cătălin Cherecheș a arătat că în cursul anului 2016 municipiul Baia Mare nu va fi doar gazda Selecției Naționale Eurovision, ci și a altor evenimente muzicale grandioase.

Simona Vasiac

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA