AcasăEvenimentSportAPRECIERE – Costică Buceschi este noul antrenor secund al echipei naționale de...

APRECIERE – Costică Buceschi este noul antrenor secund al echipei naționale de handbal feminin!

DISTRIBUIȚI

Tehnicianul băimărean Costică Buceschi a fost cooptat în staful tehnic al naţionalei de handbal feminin a României, alături de antrenorul principal Tomas Ryde, el înlocuindu-l în funcţie pe Bogdan Burcea. Potrivit unui anunţ al FR Handbal, colaborarea cu Bogdan Burcea a fost încheiată la cererea acestuia.

„Bogdan Burcea a renunţat la această poziţie din motive personale. Conducerea federaţiei îi mulţumeşte lui Bogdan pentru întreaga muncă depusă la naţională, mai ales că aceasta a fost concomitentă cu obligaţiile pe care le avea faţă de echipa sa de club”, se mai arată în comunicatul FRH.

Noul antrenor secund al naţionalei de senioare, Costică Buceschi, va lucra sub directa coordonare a lui Tomas Ryde, care are principala responsabilitate a antrenării naţionalei.

„Numirea lui Costică Buceschi a fost făcută de comun acord cu Tomas, cei doi urmând să fie cuplul care va conduce naţionala la Campionatul Mondial din decembrie, în Danemarca. Obiectivul fixat de conducerea FRH rămâne acelaşi: clasarea pe un loc care să ne păstreze în cursa pentru calificarea la Jocurile Olimpice din Rio de Janeiro 2016. Noua formulă de conducere tehnică a naţionalei de senioare îşi va începe activitatea imediat”, potrivit anunţului FRH.

Naţionala de handbal feminin a României va juca în grupa D, cu echipele Norvegia, Spania, Rusia, Porto Rico şi Kazahstan, la turneul final al Campionatului Mondial din 2015, programat în perioada 5-20 decembrie în Danemarca.

Meciurile din grupe se vor juca în oraşele Herning, Fredrikshavn, Kolding şi Naestved, iar primele patru clasate din fiecare grupă se vor califica în optimile de finală.

Naţionala României a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial, începând cu 1957 şi are în palmares o medalie de aur şi două de argint în această competiţie, ultima fiind obţinută în 2005 (argint la CM din Rusia).

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA