Acasăsinucidere maramuresAPOCALIPSA - Locul prăbușirii avionului Airbus A320 în Alpii Francezi arată ca...

APOCALIPSA – Locul prăbușirii avionului Airbus A320 în Alpii Francezi arată ca în filmele SF

spot_img

DISTRIBUIȚI

Echipele de salvare sosite marți în Alpii francezi la locul prăbușirii avionului Airbus A320 al companiei low-cost Germanwings nu au mai găsit nicio bucată întreagă din fuselajul sau aripile aparatului, nici corpurile neînsuflețite ale celor aflați la bord nemaifiind întregi, a declarat agenției Reuters un procuror din orașul Marsilia.

Este ”o scenă apocaliptică”, a declarat, potrivit AFP, un deputat francez care a survolat locul prăbușirii într-un elicopter alături de ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve.

Avionul a decolat în cursul dimineții de pe aeroportul El Prat din Barcelona având la bord 144 de pasageri și șase membri ai echipajului, destinația fiind Dusseldorf. Conform numelor de pe lista pasagerilor, 67 dintre aceștia sunt germani, dintre care 16 liceeni veniți în Spania într-un schimb școlar, și 45 spanioli. După ce a traversat zone cu turbulențe deasupra Mării Mediterane, avionul a intrat în spațiul aerian francez, unde condițiile meteo erau optime. 
Dar deasupra Munților Alpi, aparatul a intrat într-o coborâre abruptă ce a durat circa 8 minute, iar când a ajuns la o altitudine de circa 2.000 de metri a dispărut de pe radare la ora locală 10:53, moment în care controlorul de trafic aerian a declarat stare de urgență, de la piloți nefiind recepționat niciun SOS. Un martor ocular afirmă că avionul zbura atât de jos, încât nu avea cum să treacă de crestele munților, dar el nu a observat fum ieșind din aparat sau vreun alt element care să indice o problemă tehnică.

O primă cutie neagră a fost recuperată, dar autoritățile franceze avertizează că vor trece multe zile până când vor fi recuperate cadavrele, întrucât avionul s-a prăbușit într-o zonă montană cu pante abrupte și foarte greu accesibilă, unde nu se poate ajunge pe șosea.

Avionul implicat în accident a fost produs în anul 1991 și a mai fost folosit de compania Lufthansa înainte ca aceasta să-l transfere filialei sale low-cost Germanwings. Directorul general al acesteia din urmă, Thomas Winkelmann, a declarat că aparatul a fost corect întreținut conform cerințelor societății Airbus, iar ultima revizie majoră, de tip C, care implică și inspectarea structurii avionului, a fost efectuată în vara anului 2013. El a insistat asupra faptului că vechimea de 24 de ani a avionului nu poate fi o cauză a accidentului.

De asemenea, nici ipoteza unui atac terorist nu este privilegiată în acest moment, mai multe indicii cu privire la factorii ce ar fi putut conduce la prăbușirea avionului urmând să fie furnizate de datele înregistrate de cele două cutii negre, dar lipsa semnalului SOS de la echipaj nu exclude nicio ipoteză.
Între timp, rudele și apropiații victimelor catastrofei aviatice au venit pe aeroporturile din Barcelona și Dusseldorf, în speranța că cei dragi ar fi rămas totuși în viață, dar autoritățile franceze au precizat că este imposibil să existe vreun supraviețuitor.

Cancelarul german Angela Merkel și premierul spaniol Mariano Rajoy au anunțat că se vor deplasa miercuri la locul accidentului, iar Regele Felipe al Spaniei și Regina Letizia și-au anulat o vizită în Franța, în semn de respect față de victimele accidentului, deși cuplul regal a ajuns la Paris imediat după prăbușirea avionului.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA