Acasăsinucidere maramuresAPEL PENTRU PACE ÎN ORIENTUL MIJLOCIU - Papa Francisc cere încetarea războiului...

APEL PENTRU PACE ÎN ORIENTUL MIJLOCIU – Papa Francisc cere încetarea războiului din Siria

DISTRIBUIȚI

Papa Francis a făcut apel duminică, în cadrul mesajului de Crăciun Urbi et Orbi, la încetarea războiului din Siria și a cerut israelienilor și palestinienilor să „întoarcă o nouă pagină a istoriei”.

„E timpul ca armele să tacă pentru totdeauna și comunitatea internațională să se mobilizeze pentru o soluție negociată în Siria,” a spus Papa Francisc, părintele spiritual a peste 1,2 miliarde de catolici, relatează AFP, citată de Agerpres.

În Siria, unde guvernul lui Bashar al-Assad, susținut de Rusia, a preluat acum două zile controlul orașului nordic Alep, ” a fost vărsat prea mult sânge”, a spus Suveranul Pontif. „Mai ales în Alep, teatrul unor bătălii atroce în ultimele săptămâni, e nevoie de garantarea unei asistențe umanitare pentru populația civilă de către forțele armate, care trebuie să respecte dreptul umanitar”, a mai adăugat Papa Francisc.

În fața a zeci de mii de credincioși adunați în piața Sfântul Petru de la Roma, papa de origine argentiniană, în vârstă de 80 de ani, a mai spus că speră ca pacea să se coboare asupra „Țării Sfinte”.

„Fie ca israelienii și palestinienii să aibă curajul și hotărârea să scrie o nouă pagină a istoriei, unde ura și răzbunarea cedează locul unui voințe de a construi împreună un viitor de înțelegere reciprocă și armonie”, a mai adăugat el.

Continuarea, AICI.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA