AcasăActualitateAPEL DISPERAT – Maramureșenii, rugați să ajute la salvarea Bisericii de lemn...

APEL DISPERAT – Maramureșenii, rugați să ajute la salvarea Bisericii de lemn „Sf. Arhangheli Mihail și Gavril” din Buteasa

DISTRIBUIȚI

APEL DISPERAT  Direcția Județeană pentru Cultură Maramureș face un apel disperat pentru a salva un monument de o valoare istorică. Este vorba despre Biserica de lemn „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Buteasa, un sat aparținător al orașului Șomcuta Mare.

Lăcașul de cult datează încă din anii 1.800 și se află în cea mai avansată stare de degradare dintre toate bisericile de lemn din Maramureș.

La un pas de prăbușire, structura de rezistență fiind și ea afectată, supraviețuirea bisericii vechi de peste 200 de ani se află acum la mila cetățenilor. Direcția Județeană pentru Cultură Maramureș a lansat un demers disperat de salvare a bisericii. Potrivit unei postări de pe pagina oficială de Facebook a Direcției, există un proiect de restaurare a bisericii avizat încă din 2011, dar care nu a fost pus în practică. Singura salvare a bisericii constă în implicarea „Ambulanței pentru Monumente”.

„Pentru a primi ajutorul Ambulanței pentru Monumente Transilvania Sud, care a contribuit și la refacerea învelitorii de la biserica din Breb, este nevoie de obținerea autorizației de construire (deci actualizarea documentației), participarea comunității locale, voluntari și fonduri. Orice ajutor este binevenit, pentru o biserică pe care numai bunul Dumnezeu o mai ține în picioare”, se arată în postarea publicată de Direcția Județeană pentru Cultură Maramureș.

 

ActualMM

Foto: Facebook

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA