AcasăLifestyleApa potabilă: Sfaturi pentru filtrarea şi purificarea apei

Apa potabilă: Sfaturi pentru filtrarea şi purificarea apei

spot_img

DISTRIBUIȚI

sursa foto: https://unsplash.com/photos/bLMrI2im15Q

 

De calitatea apei pe care o consumi depinde în mare măsură starea sănătăţii tale. De la sursa din care izvorăşte şi până ajunge în paharul din care bei, apa trece printr-o mulţime de ţevi sau recipiente de unde poate acumula bacterii, virusuri sau microorganisme, cele mai multe invizibile cu ochiul liber. Consumarea acestora îţi poate produce disconfort sau chiar probleme de sănătate. De aceea este important să iei o măsură suplimentară de siguranţă alimentară prin filtrarea şi purificarea apei pe care o bei. Iată câteva metode:

Fierberea înainte de consum

Oriunde te-ai afla, dacă ai acces la o sursă de încălzire, poţi fierbe apa înainte de a o consuma. Metoda este la îndemână acasă, la serviciu sau chiar într-o excursie cu cortul în aer liber. Durează între 1 şi 3 minute până când apa clocoteşte şi evaporă o mulţime de substanţe nocive. Cu toate acestea, reziduurile fizice se depun la baza recipientului în care ai fiert apa, aşadar vei avea nevoie de o sită foarte fină pentru a le îndepărta eficient. În plus, nu poţi consuma apa imediat, va trebui să aştepţi să se răcească.

Sisteme de filtrare

Există mai multe tipuri de sisteme de filtrare a apei din care îl poţi alege pe cel care ţi se potriveşte. Acestea se diferenţiază în funcţie de modul în care sunt instalate şi de proprietăţile pe care le au.

Cană cu filtru

Cănile cu sistem de filtrare integrat sunt cel mai simplu de utilizat şi depozitat. Nu au eficienţă 100%, filtrul intră în categoria consumabilelor şi trebuie înlocuit periodic. Partea bună este că poţi aşeza cana la rece în frigider în zilele călduroase de vară.

Sub chiuvetă

Cel mai des utilizate sisteme de filtrare a apei sunt cele montate sub chiuvetă, conectate la conducta de alimentare cu apă. Sistemul este foarte uşor de montat chiar şi în regie proprie şi ai acces permanent la cartuşele de filtrare. Cu ajutorul sistemelor de filtre şi purificatoare de apă Sistemath, lichidul vital îşi păstrează conţinutul original de minerale şi gustul natural, eliminând toate substanţele şi impurităţile periculoase.

Pe blatul de bucătărie

Aparatele de filtrare montate pe blat sunt alimentate tot de conducta de apă potabilă. Soluţia este optimă în special pentru chicinetele din spaţiile office. În general sistemele au un afişaj digital care îţi permite alegerea unui anumit tip de apă de băut, în funcţie de impurităţile pe care doreşti să le elimini sau de nutrienţii de care ai nevoie.

Direct pe robinet

Există un anumit tip de filtre care se montează direct pe bateria de apă potabilă din bucătărie. Acestea au un comutator care îţi permite să alegi când foloseşti apa pentru spălat vase şi când ai nevoie de filtrare. Trebuie să fii atent ca tipul de baterie din bucătăria ta să fie compatibil cu sistemul de filtrare. Întrucât filtrul propriu-zis este în permanenţă la vedere, nu vei avea probleme cu înlocuirea lui. Din cauza dimensiunilor mici, sistemul nu face faţă la un consum mare de apă de băut.

Filtrarea şi purificarea apei sunt două măsuri pe care le iei pentru sănătatea ta şi a familiei tale. Indiferent de calitatea apei de la sursă, nu ai nicio garanţie cu privire la puritatea ţevile prin care circulă lichidul până ajunge în casa ta. Acasă poţi instala un sistem eficient raportat la numărul de membri, în timp ce atunci când eşti plecat poţi folosi o cană de filtrare sau cea mai simplă şi accesibilă metodă: fierberea apei.

 

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA