AcasăLifestyleApă îmbuteliată sau apă de la robinet: Ce alegi?

Apă îmbuteliată sau apă de la robinet: Ce alegi?

spot_img

DISTRIBUIȚI

Poza poate fi descărcată de aici.

 

După cum spune și numele, apa îmbuteliată este disponibilă în recipiente sigilate, în timp ce lichidul de la robinet provine din stațiile de tratare ajungând la tine prin rețelele de apă. Ambele variante au avantajele și dezavantajele lor.

 

În acest articol, vei putea afla ce anume diferențiază cele două variante pentru a putea alege care dintre ele este mai potrivită pentru tine. Citește în continuare pentru a te asigura de o decizie bine luată.

Ce este apa îmbuteliată

Apa îmbuteliată este definită ca fiind apă potabilă comercializată în recipiente care au dimensiuni, forme și compoziții diferite și care sunt închise ermetic. Aceasta trebuie să fie curată, fără să fie tratată și să fie potrivită pentru consumul direct. Apa îmbuteliată face parte din categoria alimentelor. [1]

Tipuri de apă îmbuteliată

În funcție de mediul de proveniență, apa potabilă îmbuteliată se poate împărți în următoarele: [2]

 

  • apă de izvor;
  • apă de masă necarbogazoasă;
  • apă de masă carbogazoasă;
  • apă minerală naturală plată;
  • apă minerală naturală carbogazoasă;
  • apă minerală naturală carbogazificată.

 

Apa minerală are origine subterană și este îmbuteliată la sursă. Aceasta este pură din punct de vedere microbiologic și să nu conțină contaminanți. Compoziția sa fizico-chimică trebuie să rămână constantă în timp.

 

Apa de izvor, de asemenea, are origine subterană, însă nu are restricții la fel de ridicate atunci când vine vorba despre condițiile de calitate. Aceasta trebuie să fie pură microbiologic în mod natural și este îmbuteliată direct de la sursă, fără tratament chimic. În general, este slab mineralizată.

 

Apa de masă poate provine atât dintr-o sursă subterană, cât și de suprafață. Sursele posibile variază și includ foraje, râuri, lacuri sau chiar rețeaua de apă potabilă a unui oraș. Aceasta poate fi tratată înainte de a fi îmbuteliată. [2]

Ce este apa de la robinet

Apa de la robinet provine de la rețeaua publică de apă și canalizare. Această rețea este responsabilă pentru reglementarea, operarea și întreținerea surselor de apă sau a stațiilor de epurare cu scopul de a oferi consumatorilor o sursă de apă potabilă fără să le pună sănătatea în pericol. [3]

 

Ce diferențe există între apa de la robinet și cea îmbuteliată?

Diferențele dintre aceste două tipuri de apă includ costul, impactul pe care îl au asupra mediului înconjurător și reglementările. În continuare, vei afla informații despre aciditatea apei, lucru important de cunoscut dacă vrei să plasezi o comandă de apă proaspăta de izvor pentru toată familia sau dacă vrei să alegi în continuare apa de la robinet.

 

pH-ul apei

Potrivit legislației în vigoare, limita admisă a pH-ului pentru ca apa să fie potabilă trebuie să fie între 6.5 și 9.5. În aceeași limită trebuie să se încadreze și apa, de la rețeaua publică de alimentare, din robinet. Apa este testată regulat la sursă însă acest lucru nu garantează că pH-ul nu se poate schimba până ajunge la robinet.

 

Majoritatea apelor îmbuteliate menționează pe ambalaj valoarea pH-ului și compoziția minerală astfel clienții să fie cât mai informați. Deși pH-ul apei se află între 6.5 – 9.5, trebuie reținut că apa carbogazoasă are un caracter mai acid comparativ cu cea plată (necarbogazoasă).

 

Atât apa îmbuteliată, cât și cea de la robinet, prezintă avantaje și dezavantaje, adesea, în funcție de preferințele proprii. Ai grijă ca sursa de apă utilizată să respecte legislația în vigoare.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA