Acasăsinucidere maramuresANUNȚ OFICIAL – Războiul cu ISIS s-a încheiat! Trupele irakiene au câștigat

ANUNȚ OFICIAL – Războiul cu ISIS s-a încheiat! Trupele irakiene au câștigat

DISTRIBUIȚI

ANUNȚ OFICIAL   Premierul irakian Haider al-Abadi a anunțat, sâmbătă dimineață, în cadrul unei conferințe de presă de la Baghdad, că trupele irakiene controlează în totalitatea zonele de la frontiera cu Siria și că războiul cu ISIS s-a încheiat, scrie BBC News.

Zona de frontieră cu Siria era singura în care luptătorii ISIS mai avea teritorii pe care le controlau, dar acum acestea au fost eliberate. Anunțul Irakului vine la două zile după ce armata rusă a declarat că și-a îndeplinit misiunea de a învinge ISIS în Siria.

Abadi a declarat sâmbătă: „Forțele noastre au controlul deplin asupra frontierei irakiene-siriene și, prin urmare, anunț sfârșitul războiului împotriva lui Daesh. Dușmanul nostru a vrut să ne distrugă civilizația, dar am câștigat prin unitate și determinare noastră. Am triumfat în scurt timp”.

Forțele armate irakiene au emis o declarație spunând că Irakul a fost „complet eliberat” de sub ocupație Statului Islamic. În urmă cu două zile, Rusia anunță că Siria a fost eliberată complet de ISIS și că misiunea armatei ruse în această regiune s-a încheiat, citează AFP un mesaj al Ministerului rus al Apărării.

Misiunea armatei ruse de a învinge gruparea teroristă ISIS s-a încheiat. Teritoriul sirian este complet eliberat de luptătorii acestei organizații teroriste”, a spus generalul Serghei Rudskoi în cadrul unei conferințe de presă. El a mais spus că ”în prezent nu mai există nicio localitate sau regiune din Siria sub controlul Statului Islamic”.

Sursă info și foto.

 

Citește și: http://2.actualmm.ro/vinovatia-ne-apartine-ce-facem-cu-americanii/

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA