spot_img
AcasăAdministrațieANUNȚ OFICIAL | PRIMARUL CHERECHEȘ - Ajutor de încălzire pentru băimăreni, pentru...

ANUNȚ OFICIAL | PRIMARUL CHERECHEȘ – Ajutor de încălzire pentru băimăreni, pentru perioada de iarnă. Cum îți poți depune cererea

DISTRIBUIȚI

Autoritatea Publică Locală a Municipiului Baia Mare demarează acțiunea de depunere și selectare a dosarelor pentru acordarea ajutoarelor de încălzire a locuinței aferente sezonului rece 2021-2022. De acest sprijin vor putea beneficia băimărenii ale căror venituri nu depășesc plafonul maxim de 1.386 de lei /persoană în cazul familiilor, respectiv 2.053 de lei în cazul persoanelor singure și care solicită acordarea acestui ajutor până cel târziu la data de 20 noiembrie.

Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare:

În timp ce mulți dintre noi dezbatem cele mai recente statistici ale pandemiei, ne certăm cine are dreptate, pro sau anti – vacciniștii, e sau nu e conspirație, riscăm să pierdem din vedere lucrurile cu adevărat esențiale. Grijile și problemele oamenilor care și-au pus încrederea în noi, care așteaptă să luăm decizii coerente, corecte, asumate, pentru binele tuturor. Bunici, părinți, îngrijorați de cum vor putea asigura minimele condiții pentru ei și copii. Cum să drămuiască mai bine veniturile, să ajungă pentru rate, utilități, dar și pentru coșul zilnic, să aibă ce să pună pe masă. Ne destrăbălăm cu miile la evenimente publice, iar apoi limităm accesul copiilor noștri la educație. Totul este politizat, majoritatea urmăresc doar binele lor și al grupului politic pe care îl reprezintă. Omul de rând este nevoit, cât îi permite rezistența, să înghită zi de zi noile măsuri impuse, noile decizii, reguli, în timp ce țara noastră e în derivă. Nu, faptul că unii o duc bine, nu înseamnă că majoritatea o duce bine. Și cine nu conștientizează asta, dintre cei care ne conduc, greșește.

În Baia Mare, am încercat să continuăm investițiile și proiectele menite să vină în folosul cetățenilor, în paralel cu măsurile adoptate pentru protejarea populației, din primul minut în care pandemia a ajuns și în România. Nu uit nici o secundă de oamenii simpli, greu încercați și așa de măsurile aberante luate de guvernanții ultimilor ani, dar mai ales loviți constant în ultimul an și jumătate. La fel cum am procedat de când am fost ales primarul orașului nostru, continui să vin cu măsuri locale care să fie de folos băimărenilor. O nouă inițiativă vizează sprijinirea familiilor și/sau persoanelor singure cu venituri modeste.

Cuantumul ajutorului pentru încălzire va fi calculat procentual în funcție de venitul net/persoană al familiei după cum urmează :

Centre de preluare cereri pentru ajutoare încălzire:

1. Direcția de Asistență Socială Baia Mare – str. Dacia nr.1
2.Centrul Social „ DE TRANZIT” – str. Cuza Vodă nr.8 C
3.Centrul Social pentru persoane cu dizabilităţi „PHOENIX ” – str. Grănicerilor nr. 118
4.Centrul de Reabilitare Socială pentru Copiii Aflați în Situații de Risc – str. Arieșului nr. 10 A
5.Centrul Comunitar „Romanii ” – strada Electrolizei nr. 1A
6. Centrul Social „TRANZIT” – Bd. Republicii, nr. 70 A
7.Centru de zi pentru vârstnici CASPEV – str. Săsarului nr. 3

Cererile vor fi preluate zilnic, de luni până vineri, între orele 08.00- 15.00, începând cu data de 11 octombrie. Ajutorul va fi acordat pentru perioada 1 noiembrie 2021- 31 martie 2022 persoanelor care depun solicitări în acest sens până cel târziu la data de 20 noiembrie.

Documentele necesare:

• cerere şi declaraţie pe propria răspundere (formular tip)
• factura de gaz/curent + buletin titular contract gaz/curent
• cărţile de identitate pentru toţi membrii familiei şi certificatele de naştere pentru copii (xerox)
• venitul net din luna precedentă depunerii cererii: adeverinţe salariu net, cupoane pensie, şomaj, indemnizaţii, pensia alimentară
• acordul proprietarului (împuternicire scrisă) în cazul: contractului de închiriere, comodat, concesiune
• talonul maşinii/certificat de înmatriculare (copie xerox)
• pentru venituri ocazionale – declaraţie pe propria răspundere.
Pentru elevi, studenţi, nepoţi din alte localităţi/adrese: dovezi privind componenţa familiei (livret de familie/acte de identitate) şi a veniturilor, pentru a se stabili venitul corespunzător elevului/nepotului
•Adresa de domiciliu =adresa înscrisă în actele de identitate/ carte imobil pentru toți membrii familiei

ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA