spot_img
Acasăsinucidere maramuresANUNȚ ÎNGRIJORĂTOR – Mihail Gorbaciov: „Lumea se pregătește de război”

ANUNȚ ÎNGRIJORĂTOR – Mihail Gorbaciov: „Lumea se pregătește de război”

DISTRIBUIȚI

ANUNȚ ÎNGRIJORĂTOR  Mihail Gorbaciov compară situația lumii de azi cu cea din timpul Războiului Rece. Fostul lider al Uniunii Sovietice cere conducerii ONU să adopte o rezoluţie împotriva escaladării unui conflict nuclear.

„Militarizarea politicii şi noua cursă a înarmării sunt cele mai urgente probleme globale în momentul de faţă, iar prioritatea principală trebuie să fie stoparea acestora şi inversarea trendului conflictual” scrie Gorbaciov, care dă ca exemplu situaţia tensionată dintre NATO şi Rusia: „ambele facţiuni îşi desfăşoară trupe una în proximitatea celeilalte, ca şi cum ar fi pregătite de atac”. Fostul lider sovietic îi critică pe „liderii politici şi militari” despre care spune că adoptă un discurs beligerant şi doctrine de apărare din ce în ce mai pronunţate, ceea ce ar conferi lumi o aparentă pregătire pentru un conflict major, scrie Adevărul.ro, citat de Știripesurse.ro.

„Astăzi, pericolul nuclear pare din nou real. Relaţiile dintre marile puteri s-au înrăutăţit continuu în ultimii ani. Susţinătorii cursei înarmării şi complexul militar-industrial îşi freacă mâinile (…) Scopul ar trebui să fie din nou pe prevenirea războaielor; în lumea modernă, războaiele trebuie incriminate, deoarece niciuna dintre problemele globale cu care ne confruntăm – sărăcia, mediul, migraţia, creşterea populaţiei sau lipsa de resurse – nu pot fi rezolvate prin război”.

Ultimul lider al Uniunii Sovietice a dat exemplu tratatele pe care URSS le-a semnat cu Statele Unite spre sfârşitul anilor ’80 care reduceau drastic capacităţile nucleare ale ambelor state, despre care Gorbaciov spune că au fost posibile datorită acceptării de către liderii mondiali a faptului că un război nuclear este inacceptabil Gorbaciov a cerut Consiliului de Securitate ONU să adopte o rezoluţie prin care să declare că un război nuclear este inacceptabil şi trebuie evitat în orice caz, şi susţine că iniţiativa pentru o astfel de măsură ar trebui să vină de la Donald Trump, respectiv Vladimir Putin, preşedinţii ţărilor care deţin peste 90% din focoasele nucleare la nivel mondial.

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA