spot_img
Acasăsinucidere maramuresANUNŢ IMPORTANT - Germania introduce taxă pe autostradă pentru şoferii străini

ANUNŢ IMPORTANT – Germania introduce taxă pe autostradă pentru şoferii străini

spot_img

DISTRIBUIȚI

ANUNŢ IMPORTANT Cabinetul german a aprobat planul privind introducerea unei taxe pe autostrăzi pentru autoturisme, după ce a câştigat disputa cu Comisia Europeană, care s-a arătat îngrijorată că noua taxă este discriminatorie pentru şoferii străini, informează Reuters, citat de Observator.

ANUNŢ IMPORTANT Astfel, conform noilor planuri, Germania va introduce o taxă pe autostrăzi pentru autoturismele înmatriculate în străinătate iar nivelul taxei va varia în funcţie de criteriile de mediu astfel că autoturismele care poluează mai puţin vor plăti o taxă mai mică.

Nivelul maxim al taxei pentru un vehicul înmatriculat în străinătate va fi de 130 de euro pe an.

Vehiculele înregistrate în Germania vor plăti şi ele această taxă care va putea fi însă dedusă din taxa anuală pe autovehicul, astfel că şoferii străini vor fi, efectiv, singurii care vor plăti noua taxă.

Noua taxă, care a fost solicitată de aliaţii conservatori din Bavaria ai cancelarului Angela Merkel, va intra în vigoare după alegerile parlamentare care vor avea loc în luna septembrie.

Ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, a declarat că noul sistem reprezintă o modificare majoră deoarece transferă povara pentru finanţarea drumurilor pe utilizatori.

Dobrindt a precizat că pentru şoferii germani nu vor fi costuri suplimentare. De asemenea, cei care au un „vehicul prietenos cu mediul” vor plăti mai puţin.

sursa

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA