spot_img
AcasăAlteleEconomicANUNŢ DE LA MINISTRUL TURISMULUI - Instituțiile statului au obligația de a...

ANUNŢ DE LA MINISTRUL TURISMULUI – Instituțiile statului au obligația de a acorda angajaților vouchere de vacanță de 1.450 de lei

DISTRIBUIȚI

ANUNŢ DE LA MINISTRUL TURISMULUI Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre a declarat, vineri, în prima ședință a Guvernului condus de Mihai Tudose, că bugetarii vor primi o indemnizație sau o primă de vacanţă în valoare de 1450 de lei sub formă de vouchere de vacanță, iar instituțiile statului au obligația să acorde aceste vouchere.

El a precizat că instituțiile centrale și locale sau care au un capital majoritar de stat au obligația de a acorda angajaților voucherele în perioada 1 iulie 2017 – 30 noiembrie 2018, scrie Libertatea.

”După opt ani de zile, statul acordă aceste vouchere”, a mai spus ministrul Turismului.

Potrivit unui proiect de Ordonanță de Urgență, postat pe ministerul Turismului, din luna iulie, voucherele vor fi acordate pe suport, vor fi nominale, iar persoanele care îşi vând tichetul altora sunt pasibile de amenzi ce pot echivala cu până la 14 salarii minime brute.

citeşte şi MINISTRUL MUNCII – Salariile militarilor cresc cu 15% de la 1 iulie

Impactul bugetar pentru cele 1,2 milioane de vouchere este estimat la 1,73 miliarde lei, calculat la valoarea unui salariu minim brut pe economie, de 1.450 de lei.

Info

Citeşte şi DE LA 1 IANUARIE 2018 – Tinerii de până la 26 de ani, fără venituri, vor putea lua credite fără dobândă de la bănci

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA