AcasăActualitate112ANUNŢ DE LA MAE - Avertisment pentru românii care călătoresc în Croaţia

ANUNŢ DE LA MAE – Avertisment pentru românii care călătoresc în Croaţia

spot_img

DISTRIBUIȚI

ANUNŢ DE LA MAE Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Croaţia că această ţară se confruntă cu incendii majore de vegetaţie în zona coastei Mării Adriatice.

 

Potrivit unui comunicat de presă remis miercuri de MAE, incendiile se manifestă în apropierea localităţilor Split, Solin, Kastela, Srinjine, Sitno Gornje, Sitno Donje şi Zrnovnica, conform Agerpres.

De asemenea, sunt incendii izolate în localităţi din judeţele Split – Dalmaţia, Zadar şi Sibenik – Knin.

Sursa citată informează că, din cauza incendiilor, au fost rănite zeci de persoane, majoritatea fiind pompieri sau localnici care au sprijinit voluntar la stingerea incendiilor, iar mulţi turişti cazaţi în zona de coastă, dintre localităţile Omis şi Split, au fost nevoiţi să părăsească unităţile de cazare.

În prezent, circulaţia rutieră este deschisă pe autostrada A1 Zagreb – Ploce – Dubrovnik şi pe drumul naţional D8 (Magistrala Adriatică), care fac legătura Nord-Sud, singurele segmente de drum închise fiind drumurile judeţene Žrnovnica – Srinjine (ŽC6142) şi Ceranje – Vrana (ŽC6064).

Întrucât incendiile sunt active şi situaţia poate suporta modificări de la o oră la alta, se recomandă cetăţenilor români ca înainte de a porni spre Croaţia să consulte, pentru informaţii actualizate permanent, paginile de Internet ale Automobil Clubului Croat – http://www.hak.hr/en şi Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr./english/naslovnica_1/.

‘Reamintim cetăţenilor români că, în situaţii de urgenţă pe teritoriul Republicii Croaţia, pot apela numărul european unic de urgenţă 112. Cetăţenii români, afectaţi de situaţie, pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +0038514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Zagreb: +0038598414341’, se arată în comunicatul de presă.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://zagreb.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia ‘Călătoreşte în siguranţă’ (disponibilă gratuit în ‘App Store’ şi ‘Google Play’), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Sursa info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA