AcasăAdministrațieANUNȚ CHERECHEȘ – Municipiul Baia Mare nu mai finanțează lucrări pentru biserici...

ANUNȚ CHERECHEȘ – Municipiul Baia Mare nu mai finanțează lucrări pentru biserici în 2019 și 2020

spot_img

DISTRIBUIȚI

ANUNȚ CHERECHEȘ   Inițiativă inedită a primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș. În cadrul evenimentului „Nunta de aur” ce a avut loc zilele trecute, acesta a făcut un anunț important pentru comunitate: Municipiul Baia Mare nu va mai finanța bisericile în 2019 și 2020.

Potrivit declarației primarului, toți banii care ar fi fost alocați în mod normal pentru biserici vor fi dirijați pentru crearea de centre rezidențiale pentru seniorii băimăreni. Centrele care urmează a fi construite vor reprezenta un sprijin medical și social pentru persoanele în vârstă.

Centrele pentru seniori vor fi construite în zonele Valea Roșie și Valea Borcutului și vor avea sute de locuri disponibile pentru vârstnicii a căror situație medicală este șubredă. Cătălin Cherecheș a declarat că acest lucru îi va bucura inclusiv pe reprezentanții bisericilor, fiind „un gest pentru părinții și bunicii noștri aflați într-un moment de nevoie, de nevoie de sprijin”.

Pentru că trebuie să aduc un echilibru între prezența domniilor lor, sfințeniilor lor, aici și în prezența dumneavoastră și prin dumneavoastră  a întregii comunități a seniorilor băimăreni, vreau să vă anunț decizia mea luată în echilibru, că în 2019 și 2020 Municipiul Baia Mare, din inițiativa mea, să nu mai finanțeze în nici un fel vreo lucrare la bisericile noastre și toți acești bani să fie dirijați spre Valea Roșie și Valea Borcutului .

Valea Roșie, acolo unde a fost sediul Clubului Minaur și unde vom avea un centru rezidențial pentru seniori, o casă a bunicilor cu 40 de garsoniere , un centru unde o să-i putem primi, îngriji medical, oferind toate condițiile și încă un centru pe Valea Borcutului cu 120 de locuri, apartamente , garsoniere cu toate condițiile, toată aparatura necesară pentru cei care sunt într-o situație medicală mai dificilă.

Lucrul acesta cred că-i va bucura inclusiv pe reprezentanții bisericilor noastre, că facem un gest pentru părinții și bunicii noștri aflați într-un moment de nevoie, de nevoie de sprijin . Vrem să facem acest sprijin la cel mai înalt nivel și să le oferim acest lucru pentru că o comunitate își măsoară gradul de civilizație prin două repere: modul prin care își îngrijește și își educă copiii și modul prin care-și respectă și își îngrijește bunicii, seniorii, pe cei aflați la vârsta a treia.

Acestea sunt cele două repere ale civilizației într-o comunitate și noi vrem să ne aliniem acestor valori așa cum nu cred că se vor supăra bisericile, dirijând banii nu spre dânșii ci spre interesul comunității în mod direct” a menționat primarul Cătălin Cherecheș.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA