AcasăAlteleEconomicANUNŢ ASF - Noi tarife maximale RCA până pe 19 octombrie

ANUNŢ ASF – Noi tarife maximale RCA până pe 19 octombrie

DISTRIBUIȚI

ANUNŢ ASF Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat, miercuri, că va stabili tarifele de primă maxime pentru asigurările de răspundere civilă auto (RCA), pe categorii de vehicule, până pe 19 octombrie 2016.

ANUNŢ ASF „Conform art. 4 alin. 3 din Legea concurenţei, acestea vor fi adoptate prin hotărâre de guvern, urmând ca apoi să fie făcute publice”, se arată într-un comunicat al ASF.

În urma propunerilor primite în cadrul procedurilor de consultare publică, ASF a eliminat coeficientul „Delta” şi a definit o încărcare de siguranţă care să asigure acoperirea cheltuielilor cu daunele cu o probabilitate de cel puţin 95%.

De asemenea, rata cheltuielilor va include şi costul capitalului. „A fost adăugată, în determinarea tarifelor de primă maxime (inclusiv la propunerea transportatorilor), şi marja de profit, aceasta urmând a fi cuantificată!, precizează ASF.

Noua metodologie de calcul pentru tarifele RCA „se va aplica pe baza de date solicitate de la toate societăţile de asigurări, inclusiv de la societatea Carpatica, actualizată la data de 30 iunie 2016”.

Citeşte şi SONDAJ – Maramureșenii pot alege viitoarea siglă a județului

În zilele următoare, ASF procedează la colectarea şi agregarea datelor, precum şi la analiza primară individuală.

„În acest proces, ASF va fi asistată şi de consultantul Milliman, care a centralizat baza de date iniţială”, precizează Autoritatea.

sursa info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA