spot_img
AcasăEvenimentSportAntrenorul emerit Ioan Băban va conduce naționala universitară la Campionatul Mondial din...

Antrenorul emerit Ioan Băban va conduce naționala universitară la Campionatul Mondial din Brazilia!

DISTRIBUIȚI


Conducere Federației Române de Handbal l-a desemnat pe băimăreanul Ioan Băban în funcția de antrenor al echipei naționale a României, care va participa în perioada 20-30 iunie a.c. la Campionatul Mondial Universitar din Brazilia. Ioan Băban a condus naționala universitară la ultimele două campionate mondiale, de fiecare dată echipa României urcând pe podium. Astfel, în 2008, la CMU din Italia, România a obținut medalia de bronz, iar în 2010, în Ungaria, pe cea de argint. Într-o logică firească a lucrurilor, în Brazilia ar trebui să câștige medalia de aur.

Băban se reîntoarce după șapte ani în țara unde, alături de colegul și prietenul său Dinu Cojocaru, a cucerit aurul cu naționala de tineret la Campionatul Mondial din 1995! Poate că și trecutul îl obligă pe antrenorul emerit Nuțu Băban să reușească de această dată cu naționala universitară.

În următoarele zile va trebui să se fixeze asupra lotului de jucătoare, cu precizarea că, în cazul calificării echipei naționale la Jocurile Olimpice de la Londra, nu va putea beneficia de jucătoarele ce vor fi angrenate în această competiție supremă. Jucătoarele trebuie să fie studente și să fie născute în perioada 1984-1994.

”Ultimele două ediții ale CMU s-au desfășurat în țări unde eu am antrenat ani mulți. De data asta vom merge în Brazilia, țară de care nu sunt străin și de care mă leagă cele mai frumoase amintiri din cariera de antrenor. Voi trece imediat la selecția jucătoarelor și la fixarea programului de pregătire. Pot să spun că în echipă se vor regăsi și jucătoare din Baia Mare. Mă gândesc și la Melinda Geiger, care ar cam îndeplini toate criteriile impuse. Într-un fel regret faptul că mondialele se desfășoară peste mări și țări, astfel că o parte din membri Fan-clubului HCM Baia Mare nu vor putea să ne susțină, așa cum s-a întâmplat în Italia și Ungaria. Cine știe, pote că ediția viitoare se va ține în România, sau cel puțin mai aproape de casă. Tuturor celor de acasă le doresc Sărbători fericite și multă sănătate!”, a declarat Nuțu Băban, în exclusivitate pentru ActualMM.
Grigore Ciascai

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA