AcasăEvenimentANTRENAMENT - Exerciţiu comun de salvare cu salvamontişti din Maramureş şi Satu...

ANTRENAMENT – Exerciţiu comun de salvare cu salvamontişti din Maramureş şi Satu Mare desfăşurat în munţii Rodnei (GALERIE FOTO)

DISTRIBUIȚI

Ca o consecinţă a creşterii fluxului turistic şi în sezonul de iarnă, Serviciul Public Local Salvamont Borşa, în colaborare cu Serviciul Multisalva Satu Mare, a efectuat un exerciţiu de salvare din abrupt în zona Izvorul Cailor din Munţii Rodnei.

„Acţiunea s-a desfăşurat sub supravegherea domnilor Vanţ Petrică de la Serviciul Salvamont Baia Mare şi Costin Alex, care este instructor atestat de Asociația Salvatorilor Montani din România. Am încercat ca exercițiul să fie cât mai real, amplasând două victime în zone greu accesibile. Acțiunea a decurs bine, echipele dovedind că au un bagaj solid de cunoștințe pentru a duce la bun sfârșit o potențială salvare reală, așa cum am avut acum un an, când echipa din Borșa a salvat din avalanșă, în zona Pietrosul Rodnei, două persoane din care una cu multiple fracturi și hipotermie severă”, a explicat Daniel Timiș, şef Serviciu Public Salvamont Borşa.

Salvamontistul a precizat că astfel de exerciţii sunt necesare pentru că numărul turiştilor care practică schiul de tură şi schi – raidul în Munţii Rodnei a crescut în ultimii ani, astfel că exerciţiile reale făcute în munţi sunt necesare. Mai mult, Munţii Rodnei se pretează la astfel de exerciţii.

„Munţii Rodnei sunt ideali pentru astfel de exerciţii pentru că acolo am găsit exact culoarele tehnice de care am avut nevoie. La simularea de la acest sfârşit de săptămână am avut pe ultima bucată şi ploaie, coborârea victimelor şi recuperarea echipemntului s-a făcut în condiţii extreme. Cu toate acestea a fost un exerciţiu reuşit şi le mulţumesc colegilor mei pentru ducerea lui la bun sfârşit”, a mai spus Timiş.

Astfel de acţiuni şi exerciţii comune se vor desfăşura şi în viitor, participanţii fiind de comun acord că Munţii Rodnei sunt ideali pentru pregătirea salvamontiştilor, atât pe timp de vară cât şi pe timp de iarnă.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA