Acasăsinucidere maramuresAntologia Scriitorilor Români Contemporani din Întreaga Lume

Antologia Scriitorilor Români Contemporani din Întreaga Lume

DISTRIBUIȚI

A apărut „Antologia Scriitorilor Români Contemporani din Întreaga Lume” STARPRESS 2013. După o muncă intensă de selecționare a autorilor și textelor trimise, acesta este fructul concretizat al eforturilor depuse de editorul șef doamna Ligya Diaconescu (Canada) spre a reuni scânteile creației poetice ale scriitorilor și poeților români din țară și diaspora pentru cei care iubesc literatura și cuvântul românesc.În prefață, Gabriela Căluțiu Sonnenberg (Benissa, Spania), Adrian Botez  (Adjud, România), Elena Buică (Toronto, Canada) evaluează și apreciază importanța și valoarea antologiei, care se alătură tezaurului literar românesc ca un element esențial de susținere a culturii românești în această perioadă de criză economică dar și spirituală. Fiind o ediție bilingvă româno-germană, Antologia este o punte spre sufletul german care poate vedea și explora dimensiunea sensibilității, frumuseții și înțelepciunii poporului român pășind pe covorul de perle și diamante strălucitoare ale versurilor din această carte. Printre autori:  Mihaela Cristescu, Dumitru Ichim, Ionela Flood, Adalbert Gyuris, Viorel Băetu, Mihaela Claudia Condrat, Mircea M. Pop, Ștefania Bîcu, Mariana Zavati Gartner, Elena Matei, Florentin Smarandache, Ionela Elena Ciobanu, Ioana Diaconu, Tatiana Dabija, Mihaela Meravei și alții.

Antologia a fost deja prezentată la Nurnberg (Germania) și Toronto (Canada), urmând să fie trimis câte un exemplar al acesteia către ambasadele străine din România, bibliotecilor românești din diaspora, către centre culturale și asociații.

În luna aprilie au loc lansări ale Antologiei într-o serie de  localități din Germania și Austria dar și din România  (Reșița, Lugoj, Timișoara), la care participă scriitori din Germania și Austria de origine română dar și germani și austrieci.

Neobositul om de cultură Ligya Diaconescu a mai editat și publicat în anii trecuți (2011,2012) Antologia Scriitorilor Români Contemporani din Întreaga Lume STARPRESS  în ediție bilingvă româno-engleză și româno-franceză.

Alături de recenta publicare a Antologiei Scriitorilor Români Contemporani din Întreaga Lume ediția bilingvă româno-germană, Ligya Diaconescu a scos de sub tipar și cartea „Românii sunt deștepți, elevați și talentați” ediție bilingvă româno-germană, STARPRESS 2013, un success al promovării culturii și valorilor românești.

Urmează lansarea celor două cărți, „Antologia STARPRESS 2013″ și” Românii sunt deștepți, elevați și talentați” de Ziua Europei la Viena pe 9 mai, și pe 11 mai a.c. la întâlnirea Jurnaliștilor Români din diaspora tot la Viena.

În aceeași perioadă se lansează cele două cărți la Londra la Open studio Wimbledon, apoi în alte țări ale lumii de pe toate continentele dar și în mai multe orașe din România.

Corespondență : Tatomir Ion-Marius

 

 

 

 

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA