Acasă MARAMURESUL ISTORIC ANSVSA - Exerciţiu naţional de simulare pentru pesta porcină africană

ANSVSA – Exerciţiu naţional de simulare pentru pesta porcină africană

DISTRIBUIȚI

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), în cooperare cu Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bistriţa –Năsăud şi cu Prefectura judeţului Bistriţa-Năsăud, organizează, în perioada 7-10 octombrie 2013, primul exerciţiu naţional de simulare pentru pesta porcină africană.

Exerciţiul face parte din strategia naţională privind pregătirea pentru intervenţia în situaţiile de urgenţă, generate de apariţia bolilor majore la animale, fiind cuprins în planul anual al Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

La acest exerciţiu au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai ANSVSA, ai Institutului de Diagnostic şi Sănătate Animală, ai celor 42 de Direcţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, ai Grupului Naţional de Experţi pentru pesta porcină africană, a şase inspectorate pentru situaţii de urgenţă judeţene şi a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, reprezentanţi ai Colegiului Medicilor Veterinari din România şi ai factorilor de decizie din industria de profil, reprezentanţi ai administraţiei locale cu atribuţii în controlul bolilor majore din judeţul Bistriţa Năsăud, precum şi observatori externi din state membre UE şi state terţe.

Exerciţiul se va desfăşura în patru etape:

1. procesul de luare a deciziei la nivelul Centrului Local de Combatere a Bolilor ;

2. rememorarea teoretică a noţiunilor legate de epidemiologia şi controlul bolii, în scopul punerii în temă a participanţilor;

3. grupuri de lucru organizate pe teme ce ţin de controlul bolii;

4. exerciţiul de simulare propriu-zisă a intervenţiei în teren, într-o suspiciune de pestă porcină africană.

Exerciţiul de simulare se va finaliza la Laboratorul Naţional de Referinţă – IDSA – pentru a verifica şi capacitatea de reacţie a laboratorului, la o provocare determinată de această boală.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA