AcasăEvenimentSportANOMALIILE ANULUI – Cei mai buni jucători și antrenori din rugby-ul românesc...

ANOMALIILE ANULUI – Cei mai buni jucători și antrenori din rugby-ul românesc în 2017

DISTRIBUIȚI

ANOMALIILE ANULUI La final de an, rugby-ul românesc și-a aflat cei mai buni jucători și antrenori, stabiliți prin votul iubitorilor acestei discipline sportive, dar și al unei comisii special desemnate pentru fiecare categorie în parte. 

Ca (aproape) de fiecare dată, rezultatele anchetei realizată de Federația Română de Rugby sunt surprinzătoare. Nu știm ce aport au avut comisiile speciale și cât a cântărit intervenția lor în desemnarea câștigătorilor la fiecare categorie. Dacă deciziile acestora au contat 50% sau mai mult, atunci putem spune că ele sunt responsabile pentru unele anomalii.

Pentru maramureșeni este, fără îndoială, o mândrie faptul că antrenorul emerit Eugen Apjok a ieșit câștigător la categoria tehnicienilor. Asta nu ne împiedică să ne întrebăm dacă a și meritat această răsplată, având în vedere că în 2017 nu prea avem ce „fapte de vitejie” să consemnăm în dreptul său. Dimpotrivă, am putea spune că a avut unul dintre cei mai slabi ani din ultimul deceniu petrecut pe banca echipei băimărene. Fapt dovedit prin ratarea câștigării titlului național, cu toate că Baia Mare a fost favorita incontestabilă în finală. Mi se pare anormal să fie desemnat cel mai bun antrenor, taman cel care a avut o contribuție majoră la acel insucces de proporții. De fapt, chiar Apjok  a recunoscut bărbătește greșelile comise, asumându-și înfrângerea și despărțirea de echipa băimăreană.

Ca să ne aburească probabil, în comunicatul FRR Eugen Apjok apare doar ca antrenor la CSM București, cu toate că aproape jumătate din an a pregătit echipa băimăreană. Să admitem că Eugen a fost „judecat” doar pentru perioada petrecută la conducerea echipei CSM. Totuși, care au fost succesele obținute, că bucureștenii n-au luat nici SuperLiga, nici Cupa României, nici Cupa Regelui? Fără discuție, Apjok a schimbat în bine fața echipei pe care o pregătește acum, dar ca să devii cel mai bun antrenor din țară, trebuie să ai rezultate, „impresia artistică” nu se premiază nicăieri în lume. Așteptați, stimabililor, să câștige echipa campionatul, cupele, să nu se facă de râs în competițiile externe și apoi tăbărâți cu osanalele.

Fără îndoială că Eugen Apjok este unul dintre cei mai buni antrenori din țară. Palmaresul realizat cu CSM Știința Baia Mare ne scutește de alte explicații pentru această afirmație. Cunoscându-i verticalitatea, sunt convins că Eugen nu se bucură de această distincție pentru că știe că, de data asta, chiar  nu o merită.

Ar mai fi destule de adăugat despre lista câștigătorilor, dar ne abținem. Remarcăm doar faptul că în patru din cele cinci categorii importante, câștigători sunt foști sau actuali componenți ai clubului băimărean.

Cel mai bun jucător român din străinătate: Andrei Ursache (Carcassonne)

Cel mai bun jucător din campionatul intern : Andrei Rădoi (Timișoara Saracens) și Florin Surugiu (CSA Steaua)

Cel mai bun jucător român naturalizat din campionatul intern: Johan Van Herdeen (Știința Baia Mare)

Cel mai bun străin din campionatul intern: Eseria Vueti (CSA Steaua)

Cel mai bun tânăr jucător din campionatul intern: Marius Simionescu (Timișoara Saracens)

Cel mai bun jucător – Divizia Nationala de Seniori: Ștefan Ștefăroi (Bucovina Suceava/Tomitanii)

Cel mai bun jucător – Divizia A: Ștefan Cucoș (Tomitanii)

Cel mai bun antrenor de seniori: Eugen Apjok (CSM București)

Cel mai bun junior: Iulian Hartig (CSM București)

Cel mai bun antrenor de juniori: Radu Mocanu (Tomitanii/Cleopatra)

Cel mai bun antrenor de minirugby: Florin Băcioiu (ACS Cumpăna)

Cel mai bun jucător rugby 7: Robert Neagu (CSA Steaua)

Cea mai buna jucătoare rugby 7: Ana Maria Sandu (Politehnica Iași)

Cel mai bun arbitru roman in 2017: Vlad Iordăchescu (a fost ales in urma voturilor antrenorilor echipelor din SuperLiga CEC Bank).

Cea mai bună echipă și cel mai bun antrenor, categoria copii:

U8 – Șoimii Câmpia Turzii – Valentin Fetița

U10 – ACS șoimii București – Ștefan Mitrea

U12 – AS Victoria Cumpăna – Florin Băcioiu

U14 – Steaua – Ștefan Acsinte și Virgil Popișteanu

Premiul pentru întreaga carieră (in memoriam) – Tavi Câmpian

Grigore Ciascai

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA