Acasă LIFE ANIVERSARE - Ziua mondială umanitară

ANIVERSARE – Ziua mondială umanitară

DISTRIBUIȚI

ANIVERSARE. Ziua Mondială Umanitară a fost stabilită de către Adunarea Generală a ONU la 11 decembrie 2008, fiind marcată pentru prima oară în august 2009.

Data de 19 august coincide cu bombardamentele asupra ”Canal Hotel” din Bagdad, în 2003, în care au murit 22 de persoane. Printre decedați a fost și Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului și Reprezentantul Special al Secretarului General în Irak, Sergio Vieira de Mello.

Născut la 15 martie 1948, diplomatul brazilian Sergio Vieira de Mello a lucrat în cadrul ONU timp de 34 de ani. S-a dedicat programelor umanitare promovate de ONU, în special celor pentru salvarea victimelor civile ale conflictelor armate. Considerat un candidat serios pentru funcția de secretar-general al ONU, Sergio Vieira de Mello a fost decorat, post-mortem, cu Premiul ONU pentru activitate în domeniul drepturilor omului.

În anul 2006, familia sa și un grup de prieteni apropiați au pus bazele Fundației Sergio Vieira de Mello. Scopul fundației este să încurajeze dialogul acolo unde se prefigurează ori există deja un conflict armat, să atragă noi actori pe scena activităților umanitare și să onoreze memoria celor care și-au pierdut viața în timpul misiunilor umanitare.

În prezent, peste 130 de milioane de oameni au nevoie de ajutor umanitar în cele mai diverse zone ale Pământului, conform www.worldhumanitarianday.org.

În 2016, tema acestei zile este ”O singură umanitate”, iar accentul este pus pe comunicare și promovarea voluntariatului. După cum a arătat, în cuvântarea sa, secretarul-general al ONU, Ban Ki-moon, ”într-o lume care este din ce în ce mai conectată digital, fiecare dintre noi are puterea și responsabilitatea de a-l inspira pe aproapele nostru să acționeze în folosul celorlalți și, astfel, să creeze o lume mai umană”.

Sursa info

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA