AcasăslolvaciaANIVERSARE - Teatrul Independent „Artscape” împlineşte un an de activitate

ANIVERSARE – Teatrul Independent „Artscape” împlineşte un an de activitate

DISTRIBUIȚI

La un an de activitate pe „piaţa artistică” din Baia Mare, Teatrul Independent „Artscape” câştigă din ce în ce mai mulţi adepţi şi reuşeşte prin proiectele sale să atragă tot mai mulţi spectatori.

Ionela Nedelea, fondator şi Manager al Teatrului Independent „Artscape” spune despre anul de activitate pe care îl aniversează că a fost unul „greu şi foarte frumos”.

„A trecut deja un an. A fost un an greu şi foarte frumos. Am făcut primii paşi, paşi de bebeluş, în teatrul independent băimărean. Am avut multe proiecte de succes la care nu mă aşteptam, am scos patru premiere, am invitat multe spectacole din ţară, am făcut voluntariate, am lucrat cu oameni din penitenciar şi din diverse asociaţii cu persoane cu dizabilităţi, am adunat un număr de 150 de cursanţi şi am câştigat un premiu de debut la FNTI. Am semnat parteneriate importante şi am adus sponsori şi susţinători. Cel mai important mi se pare însă că s-a format o comunitate în jurul acestei aventuri pe care o numim teatru independent”, spune Ionela Nedelea.

În ceea ce priveşte publicul băimărean, managerul spune că mai are de lucru pentru a-l face mai receptiv la proiectele dezvoltate.

„Publicul băimărean a crescut destul de mult dar încă este reticent la proiectele noastre teatrale. La cursuri sunt mult mai prezenţi. Poate în timp vom fideliza cât mai mulţi spectatori şi pentru asta vreau să le cerem părerea şi să le ascultăm sugestiile ca să-i putem satisface cultural”, mai spune managerul.
În ceea ce priveşte proiectele de viitor, managerul spune că anul care debutează se prefigurează a fi plin de proiecte şi de noutăţi atât pentru compania teatrală pe care o conduce cât şi pentru publicul băimăren.

„Avem un an plin. În luna iunie scoatem o nouă premieră în regia lui Botond Nagy, regizor maghiar; participăm la Festivalul de Teatru de la Sibiu, Fringe, cu spectacolul Closer. Suntem parteneri în organizarea Festivalului Internaţional de teatru Atelier, Baia Mare. În iulie şi august avem taberele de vară de improvizaţie. În 8-11 septembrie organizăm Festivalul Internaţional de Improvizaţie. 4 workshopuri internaţionale de improvizaţie pentru antreprenori. Tot în septembrie vom scoate şi un spectacol în limba maghiară, cu actori maghiari, în regia lui Botond Nagy” a enumerat Ionela Nedelea.

Pentru aniversarea de luni, 16 mai, actorii au pregătit un show la care invitatul principal este mentalistul Vlad Grigorescu.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA