Acasă LIFE ANIVERSARE – Google împlinește azi 18 ani de la înființare

ANIVERSARE – Google împlinește azi 18 ani de la înființare

DISTRIBUIȚI

ANIVERSARE   Google împlinește 18 ani, prilej cu care motorul de căutare și-a schimbat logo-ul.

Povestea Google începe în ianuarie 1996. Larry Page și Sergey Brin, doctoranzi la Universitatea Stanford, au creat un proiect de cercetare privind motoarele de căutare și indexarea datelor de pe Internet. Acest proiect a pornit din dorința celor doi de a demonstra că sistemul utilizat pentru indexarea datelor la momentul respectiv era inferior celui gândit de ei.

Spre deosebire de alte motoare de căutare din acea vreme, care indexau și clasificau informațiile în funcție de numărul de căutări înregistrat cu un termen, Google indexa și clasifica informația în funcție de relația între termenul căutat și pagina de Internet unde acesta apărea.

NEMULȚUMIRI – Postașii din Baia Mare și-au cerut drepturile în stradă

Aniversarea Google. De unde vine numele Google Oficial, afacerea a fost înregistrată pe 4 septembrie 1997, iar sediul principal era într-un garaj.  BackRub a fost numele original al motorului de căutare, nume care face referire la sistemul de indexare și clasificare, prin backlink. Numele final a fost ales cu referire la cuvântul googol, care este denumirea numărului reprezentat de cifra 1 urmată de 100 de zerouri. Acest lucru însemna că motorul de căutare va fi capabil să indexeze o foarte mare cantitate de informații.

La sfârșitul anului 2007, Google a fost cotat drept cea mai puternică marcă globală, după criteriul valorii în milioane de dolari (86.057 milioane dolari SUA), dar și după modul de percepție de către utilizatori, următoarele locuri fiind ocupate de companiile General Electric, Microsoft, Coca-Cola, China Mobile, IBM, Apple, McDonald’s, Nokia și Marlboro.

CEASUL RĂU – Patru maşini implicate într-un carambol pe Dura (FOTO)

Tot la finalul anului 2007, Google a fost declarată compania americană cu cea mai bună reputație, mai ales datorită modului în care își tratează angajații.

Aniversarea Google. Motorul de căutare a lansat aplicația care îți face ordine în viață

Google a lansat recent cea mai bună aplicație pentru călătorii și vacanțe denumită Google Trips. Aceasta pare a fi cea mai completă, deoarece depășește concurența atât ca informație, cât și ca funcționalitate. În plus, nu are nevoie permanentă de internet.

Google Trips beneficiază de pe urma cantității enorme de informații pe care Google o are la dispoziție, inclusiv în acest domeniu.

Sursă

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA