spot_img
AcasăEvenimentANIVERSARE – Clubul CSM „Știința” Baia Mare a împlinit 40 de ani...

ANIVERSARE – Clubul CSM „Știința” Baia Mare a împlinit 40 de ani de activitate rugbystică

DISTRIBUIȚI

ANIVERSARE  La eveniment au participat Ministrul Tineretului și Sportului Marius-Alexandru Dunca, secretarul de stat din MTS Cosmin Butuza, președintele Federației Române de Rugby Alin Petrache, prefectul Vasile Moldovan, președintele Consiliului Județean Gabriel-Valer Zetea, subprefectul Alexandru Cosma, vicepreședintele Consiliului Județean Ioan Doru Dăncuș, deputatul și președintele clubului de rugby Călin Matei, antrenori, jucători, sponsori etc.

CSM Știința Baia Mare este în primul rând un simbol. El s-a impus pe plan sportiv ca un simbol al muncii de echipă, ca un neobosit mesager al valorilor naţionale şi internaţionale. Prin manifestarea organizată cu acest prillej dorim ca opinia publică să fie sensibilizată asupra rolului istoric pe care l-a avut acest club şi, totodată, să cunoască ce înseamnă finanțarea unei echipe care activează în campionatul national și competițiile internaționale.

Evoluţiile celor care fac parte din lotul echipei au reuşit să trezească în sufletele noastre emoţia succesului, iar strălucirea medaliilor obţinute în cei 40 de ani de activitate vine să confirme încă o dată valoarea rugby-ului maramureşean la nivel național și internaţional.

„Am deosebita plăcere să vă felicit din toată inima pe dumneavoastră sportivii, antrenorii şi conducerea clubului pentru succesele obţinute, pentru efortul susţinut, prin intermediul cărora aţi contribuit în mod important la promovarea imaginii Maramureşului şi României în lume!”, a spus Prefectul județului Maramureș, Vasile Moldovan.

Se împlinesc patru decenii de când se joacă rugby în Baia Mare. Și nu oricum. Pentru că în cele 39 de sezoane petrecute în primul eșalon al sportului cu balonul oval din România, CSM Știința și-a conturat un palmares de invidiat, care a o plasează fără drept de apel în istoria rugby-ului românesc.

Astfel, băimărenii au 749 de partide în Divizia A; 11 prezențe pe podium, fiind de cinci ori campionii României, cucerind de patru ori medaliile de argint și de două ori pe cele de bronz; au jucat 16 finale de Cupa României, fiind victorioși în cinci dintre ele; au câștigat Cupa Regelui în 2016 și au urcat de două ori pe podiumul Campionatului Național de rugby în 7 (o dată pentru aur, altă dată pentru argint). Talentul și valoarea echipei s-au ”tradus” și peste hotare, ”zimbrii” maramureșeni cucerind de două ori Cupa Europei Centrale și de Est, precum și ediția inaugurală a Supercupei Europei. Laurii adunați în vitrine și cronicile sportive au evident importanța lor. Dar cel puțin la fel de importanți sunt sportivii și tehnicienii formați și căliți de CSM Știința, caractere puternice, alergând mereu nu după trofee, ci după autodepășire, știind că medalia cea mai valoroasă este dată de satisfacția că în fiecare meci ai luptat cu ardoare și fair play pentru echipa ta și pentru suporterii din tribune.

Sărbătoriții din 30 septembrie nu sunt doar cei care cândva sau acum își leagă numele de echipa de rugby din Baia Mare, din postura de jucător, antrenor, cadru medical, conducător etc. Sărbătoriți suntem noi toți, cei pe care toate generațiile de ”zimbri” ne-au învățat rând pe rând că rugby-ul – ca toate sporturile privilegiate – este mai mult decât statistică: este stare de spirit. Nu degeaba în jurul echipei s-a format o mare și frumoasă familie a celor în venele cărora curge sânge cu globule ovale.

La mulți ani de glorie rugby-ului din Baia Mare!”, a fost mesajul lui Cristian Balaj, președintelui Asociației Județene de Fotbal Maramureș

 

Sursă info și foto: Instituția Prefectului Județul Maramureș / CSM Știința Baia Mare

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA