AcasăMARAMURESUL ISTORICANCOM - Peste 600 de controale efectuate la titularii de licenţe de...

ANCOM – Peste 600 de controale efectuate la titularii de licenţe de utilizare a frecvenţelor radioelectrice din zona de nord-vest în prima jumătate a anului. 65 in Maramures!

spot_img

DISTRIBUIȚI

În prima jumătate a acestui an, Direcţia Regională Cluj din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a efectuat un număr de 598 de acţiuni de control în cele 11 judeţe din nord-vestul ţării pe care le monitorizează. În urma acestor acţiuni de control au fost aplicate 24 de avertismente şi 7 amenzi în cuantum total de 19.800 de lei.
313 controale au fost efectuate la titularii de licenţe de utilizare a frecvenţelor radioelectrice, dintre care 188 la furnizorii de servicii de radiocomunicaţii şi 125 la furnizorii de radio şi televiziune. În urma acestor acţiuni de control au fost aplicate 12 avertismente şi 5 amenzi în valoare totală de 7.800 lei (companiei Gami Ro Net S.R.L din Cluj Napoca, precum şi către 4 persoane fizice).
Cele mai frecvente nereguli identificate au fost cazuri de operare a reţelelor de radiocomunicaţii de către persoane care nu deţineau certificat de operator radiotelefonist, precum şi cazuri de modificare a parametrilor tehnici şi operaţionali cuprinşi în autorizaţiile de asignare a frecvenţelor radio, fără a fi depuse în prealabil către ANCOM cereri de modificare a acestor parametri.
84 de acţiuni de control au vizat furnizorii de comunicaţii electronice: 47 de controale au fost efectuate la furnizorii de internet şi 37 la furnizorii de servicii de retransmisie a programelor audiovizuale. Pentru a remedia cele constatate, Direcţia Regională Cluj a emis 6 notificări privind intenţia aplicării sancţiunii, în urma cărora au fost aplicate 8 avertismente şi 2 amenzi în valoare cumulată de 12.000 de lei. Amenzile au fost aplicate furnizorilor de servicii terestre de retransmisie a programelor media audiovizuale Action News S.R.L. şi Bloomstation S.R.L din Cluj Napoca, pentru furnizarea de servicii fără a deţine certificatul-tip emis de ANCOM.
41 din controalele efectuate în prima jumătate a acestui an au vizat furnizorii de servicii poştale şi au fost finalizate cu aplicarea unui singur avertisment.
160 de acţiuni de control au vizat producătorii, importatorii şi distribuitorii de echipamente radio şi echipamente terminale de telecomunicaţii, în urma cărora s-au aplicat 3 avertismente. Aceste sancţiuni au fost aplicate pentru introducerea pe piaţă a unor repetoare GSM neomologate.
„Un fenomen alarmant întâlnit anul acesta în zona de nord-vest este comercializarea şi deţinerea de echipamente care produc perturbaţii radioelectrice staţiilor GSM, echipamente a căror comercializare şi utilizare sunt interzise pe teritoriul României. Aceste echipamente bruiază semnalul GSM şi împiedică utilizarea serviciilor de telefonie mobilă. În urma controalelor, echipamentele sunt scoase din funcţiune”, a declarat Cristin POPA, Directorul Direcţiei Executive Monitorizare şi Control din cadrul ANCOM.
55 dintre controalele efectuate de Direcţia Regională Cluj a ANCOM în prima jumătate a anului 2013 au fost în judeţul Alba, 74 în judeţul Bihor, 85 în judeţul Bistriţa-Năsăud, 48 în judeţul Cluj, 23 în judeţul Covasna, 43 în judeţul Harghita, 65 în judeţul Maramureş, 62 în judeţul Mureş, 39 în judeţul Sălaj, 38 în judeţul Satu-Mare şi 66 în judeţul Sibiu.
Pe parcursul primului semestru al anului 2013 au fost realizate un număr de 912 acţiuni de monitorizare, în urma cărora au fost depistate 13 cazuri de emisii radioelectrice neautorizate, precum şi situaţii de nerespectare a condiţiilor din licenţele de emisie, autorizaţiile tehnice de funcţionare, licenţele de utilizare a frecvenţelor sau autorizaţiile de asignare a frecvenţelor. În toate cazurile, s-au iniţiat imediat acţiunile necesare pentru intrarea în legalitate.
De asemenea, a fost evaluat gradul de acoperire cu semnal 2G/3G a 28 de oraşe şi peste 4.973 de km de drum.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA