AcasăActualitate112ANCHETA PRIVIND OUG 13 - Trei procurori DNA, cercetaţi disciplinar

ANCHETA PRIVIND OUG 13 – Trei procurori DNA, cercetaţi disciplinar

spot_img

DISTRIBUIȚI

ANCHETA PRIVIND OUG 13 Trei procurori DNA vor fi cercetaţi disciplinar de Secţia pentru procurori a CSM pentru exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă în legătură cu ancheta privind OUG 13.

Cei trei procurori sunt Jean Uncheşelu, Paul Dumitriu şi Marius Bulancea.

Inspecţia judiciară susţine că, în cazul celor 3 magistraţi, unii dintre cei mai cunoscuţi din DNA, ar fi suspiciuni de exercitare a funcţiei, cu rea-credinţă sau neglijenţă.

Dosarul privind adoptarea OUG 13 a fost instrumentat de Jean Uncheşelu, înainte ca acesta să fie trimis la Parchetul general, unde, cele mai multe acuzaţii s-au clasat. În ceea ce priveşte infracţiunea de favorizarea infractorului, cauza a fost retrimisă la DNA.
Şi în privinţa procurorului general, au apărut suspiciuni. Sesizarea, făcută de Lumea Justiţiei, a vizat şi posibile abateri disciplinare ale Laurei Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, şi Augustin Lazăr (procurorul general al României), în legătură cu care inspectorii au decis clasarea.

Potrivit procedurii, Inspecţia Judiciară urmează să stabilească dacă cei trei magistraţi ajung la judecată disciplinară, în Secţia pentru Procurori a CSM sau dacă acuzaţiile vor fi clasate.

Ancheta disciplinară a fost începută în urmă cu o lună.

Info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA