AcasăActualitateACTUALIZARE/ ANCHETĂ LA MĂNĂSTIRE - Starețul din Maramureș, acuzat că ține căpriori...

ACTUALIZARE/ ANCHETĂ LA MĂNĂSTIRE – Starețul din Maramureș, acuzat că ține căpriori sălbatici în captivitate

DISTRIBUIȚI

Anchetă pornită de polițiștii maramureșeni în cadrul unei mănăstiri din Maramureș, după o postare controversată publicată de către un cetățean în mediul online. Mai exact, starețul Mănăstirii Izvorul Tămăduirii din Maramureșul istoric este acuzat că ține în captivitate, în condiții rele, căpriori sălbatici.

În postarea publicată, martora a atașat și imagini cu animalul ținut în țarc.

La jumătatea drumului dintre Borsa si Sighetul Marmației am facut o oprire la Mănăstirea Izvorul Tamaduirii. E un indicator care arată drumul spre mănăstire. Cand am plecat de acolo am observat sufletul asta tinut captiv într-un tarc înghesuit. Am întrebat un călugăr de ce il tin in captivitate si mi-a răspuns că asa crede de cuviinta staretul. Tin sa mentionez ca puiul avea diaree si roiau muștele in jurul lui”, se arată în postarea publicată de către Roxana Andreea pe grupul de Facebook SOS Animal Rescue.

Polițiștii maramureșeni s-au autosesizat imediat și au deschis o anchetă în acest caz. Asta mai ales pentru că ținerea în captivitate a unui căprior sălbatic este ilegală.

În urma imaginilor și informațiilor apărute în mediul online, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase s-au sesizat din oficiu și desfășoară verificări pentru a stabili cu exactitate ce s-a intâmplat, urmând a dispune măsuri legale în funcție de cele constatate„, transmit polițiștii.

Dacă se dovedește că starețul mănăstirii este vinovat, acesta riscă dosar penal.

ACTUALIZARE:

Postarea din mediul online în urma căreia polițiștii s-au sesizat din oficiu s-a adeverit. Se pare că puiul de căprioară a fost prins în sălbăticie, apoi ținut captiv în țarcul mănăstirii. Polițiștii au deschis dosar penal sub aspectul infracțiunii de deținere ilegală de animale sălbatice luate din natură. Fapta este prevăzută în art. 33 alin. 1 lit. F din OUG 57/2007 și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amendă penală de la 30.000 la 60.000 de lei.

Ieri, în jurul orei 19.30, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Leordina au fost sesizați cu privire la faptul că la o mănăstire este ținut în captivitate un pui de căprioară. Polițiștii Secției 4 s-au deplasat la fața locului, constatând că cele sesizate se confirmă și au cerut sprijin polițiștilor din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase. În fapt s-a constatat că un pui de căprioară era ținut într-un țarc situat în apropierea unei clădiri din complexul monahal. Puiul de căprioară a fost predat unei asociații de protecție a animalelor și transportat de la fața locului de către membrii acesteia. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de deținere ilegală de animale sălbatice luate din natură„, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș, Ionela Cozma.

Ce spun localnicii

În urma publicării articolului, mai mulți localnici din Petrova ne-au povestit detalii incredibile despre ce se întâmplă în cadrul mănăstirii. Conform acestora, se pare că starețul ar fi ținut animale sălbatice captive, pe care le captura din pădurea din apropierea lăcașului de cult.

Tot timpul a avut căprioare acolo, cele care mureau unele chiar și de foame sau sete erau înlocuite repede cu alți pui pe care slujile lui le prindeau din pădurea apropiata mânăstirii„, ne-a declarat un localnic.

Așteptăm un punct de vedere oficial și din partea Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului.

Știre în curs de actualizare.

 

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA