AcasăEvenimentAncheta la Casa de Tip Familial Sighet continua pe mai multe "fronturi"....

Ancheta la Casa de Tip Familial Sighet continua pe mai multe „fronturi”. Vezi ce spune seful Serviciului Abuzuri (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

Anchete peste anchete in cazul fotografiei aparute in presa cu o tanara care a fost legata de un scaun intr-un Centru de Tip Familial din Sighetu Marmatiei. Reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Drepturilor Copilului incearca sa stabileasca exact cum au stat lucrurile acolo. In cazul in care nu s-au respectat anumite proceduri persoanele vinovate vor fi sanctionate conform legii.

“Pana in acest moment al stadiului investigatiilor se contureaza din punctul de vedere al evaluarilor pe care le-am efectuat pana acum posibilitatea ca la un moment dat normele de aplicare ale legii sanatatii mintale sa se fii implementat in mod eronat la nivelul acelui serviciu. Noi analizam in continuare acest acest aspect urmand a solicita autoritatilor sanitare clarificari suplimentare pe care sa le coroboram cu procedurile care au fost utilizate in ceea ce priveste contentionarea tinerei. Asta este un aspect major al investigatiilor noastre care vor clarifica in totalitate daca la momentul in care s-a utilizat contentionarea tinerei ca metoda de tinere sub control a starilor de autoagresivitate a acesteia au respectat normele legale in vigoare.

Un alt aspect major al investigatiei noastre pe care le continuam este acel al clarificarii situatiei juridice a tinerei in raport cu masura de protectie propriu zisa. Si aici fac referire la faptul ca impreuna cu colegii de la departamentul de adulti vom identifica in regim de urgenta o solutie care sa corespunda nevoilor tinerei. Daca in finalul evaluarilor noastre vom identifica ca pe parcursul istoricului asistarii tinerei au existat moment in care din punct de vedere procedural anumite persoane nu au respectat normele aplicabile in vigoare vom demara o ancheta de natura administrativa” a declarat Raoul Dromereschi, sef Serviciu Abuzuri in cadrul DGASPC Maramures

VEZI AICI IMAGINI DE LA CENTRUL DIN SIGHETU MARMATIEI

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA