Acasăsinucidere maramuresANCHETĂ LA BBC - Vinovații riscă 15 ani de închisoare

ANCHETĂ LA BBC – Vinovații riscă 15 ani de închisoare

spot_img

DISTRIBUIȚI

Postul britanic de televiziune BBC este investigat în Thailanda pentru că l-ar fi defăimat pe noul rege thailandez, după ce a făcut publică o fotografie a acestuia care a atras critici în mediul online, informează site-ul ziarului The Independent.

Comportamentul ofensator faţă de un monarh aflat la conducere este considerat un delict major în Thailanda şi poate fi pedepsit cu până la 15 ani de închisoare, relatează Mediafax.

Monarhia constituţională din Thailanda s-a aflat în atenţia publică internaţională încă din 13 octombrie, când fostul rege Bhumibol a murit la vârsta de 88 de ani, după 70 de ani de domnie.

Fiul său, Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun, a fost proclamat rege. În urma evenimentului de încoronare care a avut loc joi, postul BBC în limba thailandeză a făcut publică o fotografie a acestuia. Aceasta a fost extrem de răspândită în mediul online, iar unii thailandezi au afirmat că fotografia este insultătoare faţă de noul rege.

”Autorităţile trebuie să ancheteze această problemă. Este de datoria lor să investigheze orice acţiune care este împotriva legii”, a declarat ministrul Apărării Prawit Wongsuwan.

Postul BBC a refuzat să comenteze acuzaţiile aduse.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA