AcasăActualitate112ANCHETĂ ÎN POLONIA – Ce au descoperit anchetatorii în sicriul fostului președinte...

ANCHETĂ ÎN POLONIA – Ce au descoperit anchetatorii în sicriul fostului președinte Lech Kaczynsky

DISTRIBUIȚI

ANCHETĂ ÎN POLONIA  Procuratura poloneză a denunţat vineri faptul că în circa jumătate dintre sicriele exhumate până în prezent după tragedia aeriană de la Smolensk (Rusia), inclusiv în coşciugul preşedintelui de la acea vreme al Poloniei, Lech Kaczynsky, rămăşiţele pământeşti ale victimelor au fost amestecate, scrie cotidianul spaniol El Mundo.

Postul public de radio polonez a informat că procurorul general adjunct Marek Pasionek a prezentat un raport provizoriu al exhumărilor rămăşiţelor pământeşti ale victimelor de la Smolensk, aerodromul rus unde s-a prăbuşit în 2010 avionul prezidenţial în care călătoreau, alături de Kaczynsky şi soţia sa, 95 de reprezentanţi ai elitei politice, militare şi religioase a ţării.

Toţi pasagerii aflaţi la bord şi-au pierdut viaţa, iar autorităţile poloneze au redeschis ancheta accidentului aviatic pe fondul suspiciunilor că ar fi putut fi vorba de un sabotaj sau de un atentat comis de ruşi, teză susţinută de membrii partidului de guvernământ Lege şi Justiţie, prezidat de Jaroslaw Kaczynski, fratele geamăn al preşedintelui defunct.

Potrivit procuraturii poloneze, în sicriul lui Lech Kaczynski au fost descoperite rămăşiţele a alte două victime. În total, au fost realizate 27 de exhumări, iar testele ADN realizate asupra a 24 de rămăşiţe pământeşti au dezvăluit că două cadavre au fost amestecate, un coşciug conţinea doar jumătate dintre rămăşiţele unei victime, iar în nouă cazuri în sicrie erau amestecate rămăşiţe umane aparţinând mai multor victime, anunță Agerpres.

Exhumările au început anul trecut şi este de aşteptat să se încheie în 2018. Rămăşiţele pământeşti ale lui Lech Kaczynski şi ale soţiei sale Maria, ambii înhumaţi la castelul Wawel din Cracovia, au fost primele exhumate.

Sursă info și foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA