AcasăActualitate112ANCHETĂ ÎN IAȘI – Zeci de copii trimiși în Franța la cerșit...

ANCHETĂ ÎN IAȘI – Zeci de copii trimiși în Franța la cerșit de către o rețea de trafic de minori

spot_img

DISTRIBUIȚI

ANCHETĂ ÎN IAȘI  Procurorii de la Crimă Organizată Iaşi au bătut dimineaţă la uşile unei reţele bănuite că ar face trafic de minori. Ancheta este desfăşurată împreună cu Direcţia de Poliţie Judiciară din Paris care are în desfăşurare acţiuni similare în Franţa, potrivit Știri.TVR.ro.

Sunt vizate 120 de persoane de pe teritoriul României şi al Franţei, din care peste 70 sunt minori. Este vorba despre copii cu vârste între 10 și 13 ani, care erau trimişi la furat.

Potrivit anchetatorilor, încă din 2016, la Iaşi şi Roman, a început să funcţioneze o reţea de trafic de minori. Copiii erau puşi să fure din buzunare, din genţi sau din incinta unor societăţi comerciale. Bunurile erau apoi însuşite de membrii grupării.

Minorilor li se impuneau sume zilnice pe care trebuiau să le aducă acasă, în funcţie de zona unde erau trimişi să fure. După ce erau instruiţi pe raza municipiului Iaşi, minorii erau duşi la Paris, în mai multe tabere locuite de rromi de unde, ulterior, erau îndrumaţi de părinţii lor în activitatea infracţională.

La percheziţiile făcute în Iaşi, Roman şi în judeţul Prahova au fost prezenţi şi anchetatori din Franţa. În acţiune au fost angrenaţi 140 de poliţişti de la Crirma Organizată şi Serviciul pentru Acţiuni Speciale dar şi 170 de jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău.

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA