AcasăLifestyleSănatateANCHETĂ EPIDEMIOLOGICĂ - Mai mulți copii au fost infectaţi cu rujeolă, în...

ANCHETĂ EPIDEMIOLOGICĂ – Mai mulți copii au fost infectaţi cu rujeolă, în timpul unei întâlniri religioase

DISTRIBUIȚI

ANCHETĂ EPIDEMIOLOGICĂ Şase copii din oraşul Abrud, judeţul Alba, au fost infectați cu rujeolă în timpul unei întâlniri religioase.

ANCHETĂ EPIDEMIOLOGICĂ Cinci dintre ei sunt internaţi în spitalele din Alba Iulia şi Cluj-Napoca, iar cel de-al şaselea este izolat la domiciliu.

Printre bolnavi se află şi un bebeluş de opt luni, iar copiii ar fi luat virusul de la alţi copii.

Direcţia de Sănătate Publică Alba a deschis o anchetă epidemiologică la Abrud,conform unui comunicat de presă remis de instituție.

Medicii au stabilit că pacienţii împreună cu familiile lor au participat, la data de 9 octombrie, la o întâlnire religioasă la Biserica Baptistă din Abrud.

La eveniment au fost prezenţi şi copii de la Centrul de Plasament Criscior, din judeţul Hunedoara, care erau deja infectaţi cu rujeolă, conform News.ro.

Potrivit sursei citate, vârsta pacienţilor infectaţi cu rujeolă este cuprinsă între opt luni şi 16 ani, iar cinci dintre aceştia au fost internaţi.

citeşte şi ACT NORMATIV – Legea vaccinării, disponibilă în următoarele săptămâni

„Ancheta epidemiologică a DSP Alba vizează stabilirea filiaţiei cazurilor, delimitarea zonei afectate, catagrafierea contacţilor de familie şi comunitate şi stabilirea statusului vaccinal al acestora pentru recuperare la vaccinarea ROR”, se arată în comunicatul DSP Alba.

Potrivit instituţiei sanitare, doar unul dintre cei şase pacienţi a fost vaccinat împotriva rujeolei.

sursa

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA