AcasăEvenimentSportANALIZĂ - Simona Halep a pierdut locul doi mondial și îi...

ANALIZĂ – Simona Halep a pierdut locul doi mondial și îi va fi greu să revină pe aceeași poziție

DISTRIBUIȚI

Simona Halep a fost învinsă în semifinalele turneului de la Roma, de Carla Suarez Navarro şi de luni nu va mai fi numărul doi mondial. Acest lucru se va întâmpla din cauză că Maria Şarapova s-a calificat în finală, după ce a trecut în două seturi de compatrioata sa Maria Gavrilova.
În acest moment Şarapova are garantate 7.395 de puncte, în vreme ce Simona are doar 7.360. Diferenţa s-ar putea mări dacă Şarapova câştigă turneului de la Roma, caz în care ea va acumula încă 315 puncte şi va ajunge la un total de 7.710 puncte. Dacă Şarapova bate azi, pentru a urca din nou pe locul doi, Simona Halep va avea de recuperat la următorul turneu 350 de puncte.
La Roland Garros, care va începe pe 24 mai, Halep şi Şarapova au de apărat acelaşi număr de puncte, pentru că anul trecut au jucat finala. Simona nu va mai fi însă cap de serie numărul doi, ci trei, astfel că în eventualitatea unui parcurs bun va da pipet în semifinale cu Şarapova sau Serena Williams.
Pentru a trece din nou peste Şarapova, Halep trebuie să obţină obligatoriu un rezultat mai bun decât aceasta. Fiind un turneu de Grand Slem, la Paris punctele vor fi mai multe decât la alte competiţii, grila arătând astfel: câştigătoarea – 2.000 de puncte, finalista – 1.300 puncte, semifinalistele – 780 puncte, sfert finalistele – 430 puncte, calificarea în optimi – 240 de puncte.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA