AcasăEvenimentVIDEO - ANALIZĂ ISU Maramureş - Lt. Nicuşor Miclăuş: "Pentru pompierii băimăreni...

VIDEO – ANALIZĂ ISU Maramureş – Lt. Nicuşor Miclăuş: „Pentru pompierii băimăreni cele mai grele intervenţii au fost cele de la Complexul Comercial Center şi de pădure din zona oraşului Baia Sprie”

spot_img

DISTRIBUIȚI

La sediul I.S.U. Maramureş s-a desfăşurat astăzi analiza activităţii Detaşamentului de Pompieri Baia Mare pe anul 2011. Pentru prima dată de la înfiiinţarea inspectoratului, la o asemenea activitate au participat primarii, viceprimarii şi reprezentanţii primăriilor din raionul de intervenţie al subunităţii. Analiza activităţii  a fost prezentată de Lt. Nicuşor Miclăuş, comandantul detaşamentului.

Iată câteva din principalele date statistice:

  • · Raionul de intervenţie al Detaşamentului de Pompieri Baia Mare cuprinde 234.303 locuitori şi  88.226 gospodării cetăţeneşti, situate într-un municipiu, 6 oraşe şi 23 de comune.
  • Detaşamentul are în componenţă Garda de intervenţie nr.1 Baia Mare, Garda de intervenţie nr. 2 Şomcuta Mare, înfiinţată în luna februarie 2008 şi Punctul de lucru Fărcaşa, înfiinţat în luna iulie 2011.
  • În anul 2011, totalul intervenţiilor Detaşamentului de Pompieri Baia Mare s-a ridicat la 3264 de intervenţii, faţă de 3243 în 2010, ceea ce reprezintă o creştere de 0,65 %.

Anul trecut, numărul incendiilor la care au acţionat pompierii Detaşamentului a ajuns la 188, faţă de 176 în 2010, ceea ce reprezintă o creştere de 6,4 %.

  • Numărul intervenţiilor medicilor, asistentelor şi paramedicilor pompieri S.M.U.R.D. ce deservesc ambulaţele de prim ajutor calificat şi pe cea de terapie intensivă mobilă a ajuns la 2519, în 2011, faţă de 2714 în 2010, ceea ce reprezină o reducere a numărului de intervenţii cu 7,2%. Numărul acţiunilor de descarcerare a scăzut şi el în 2011, ajungând la 136, faţă de 159 în 2010.

·  Numărul arderilor necontrolate a ajuns în perioada analizată la 157, faţă de 21 în 2010, ceea ce reprezintă o creştere cu 86,6%.

  • A crescut şi numărul intervenţiilor diverse, acestea ajungând la 264 în 2011, faţă de 173 în 2010, ceea ce înseamnă o creştere de 34,46%.
  • Cauzele cele mai răspândite de declanşare a incendiilor au fost facăra, scurtcirtcuitul electric, jarul sau scânteile şi efectul termic.
  • Lt. Nicuşor Miclăuş a prezentat edililor şi personalului I.S.U. care a luat parte la întrunire şi câteva din cele mai dificile intervenţii din anul 2011 ale Detaşamentului de Pompieri Baia Mare:  incendiul de la Complexul Comercial Center din Baia Mare, din 20.09.2011, cel izbucnit la o societate comercială din municipiu în 26.10.2011, precum şi incendiile de pădure din zona oraşului Baia Sprie, din luna noiembrie a anului trecut, pentru stingerea cărora a fost nevoie şi de intervenţia unui elicopter MAI.

 

VEZI VIDEO DE PE STRADA MINERILOR:

VEZI VIDEO DE LA INTERVENŢIA DE LA CENTER:

VEZI VIDEO DE LA INCENDIILE DE PĂDURE:

Prezent la activitate, col. Ion Pop, inspectorul şef al I.S.U. Maramureş, a ţinut să mulţumească, pentru sprijinul acordat, Consilliului Judeţean şi edililor din raionul de intervenţie al Detaşamentului de Pompieri Baia Mare, în special celor din municipiul Baia Mare, comuna Fărcaşa şi oraşele Şomcuta Mare şi Baia Sprie.
Col. Pop a ţinut să atragă însă atenţia reprezentanţilor autorităţilor locale că trebuie să se implice mai mult în buna funcţionare a Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă, care trebuie să asigure prima intervenţie în multe situaţii şi care sunt menite  să aibă un rol mult mai important mai ales în ce priveşte arderile necontrolate.

Edilii prezenţi au apreciat profesionalismul şi promptitudinea de care au dat şi dau dovadă pompierii şi personalul S.M.U.R.D. şi au promis că vor rezolva problemele prezentate de gazde.

La final, invitaţii au vizitat sediul I.S.U., dispeceratul integrat şi parcul de autospeciale al Detaşamentului de Pompieri Baia Mare şi cel al S.M.U.R.D.

Text şi fotografii Cornel Băbuţ, ISU Maramureş.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA