AcasăAlteleEconomicANALIȘTII AVERTIZEAZĂ – Prețurile imobilelor din România vor crește cu 10% până...

ANALIȘTII AVERTIZEAZĂ – Prețurile imobilelor din România vor crește cu 10% până la sfârșitul anului

DISTRIBUIȚI

ANALIȘTII AVERTIZEAZĂ   Preţurile locuinţelor din România îşi vor continua trendul ascendent, astfel că până la finele anului acestea vor înregistra o creştere de 8-10% faţă de 2016, în timp ce preţul chiriilor din zonele urbane va înregistra un avans de 7-10% faţă de tariful mediu din anul precedent, arată o analiză realizată de compania imobiliară Re/Max.

„Dacă în 2016, în România, preţul mediu de vânzare pentru un apartament din zona urbană a fost de 1.150 euro/mp, pentru anul în curs, anticipăm o creştere situată între 8-10%. O evoluţie asemănătoare este aşteptată şi în ceea ce priveşte chiria apartamentelor din zonele urbane, caz în care, până la finalul acestui an, preţul va creşte cu cca. 7-10% faţă de tariful mediu din 2016, situat la 550 euro pe metru pătrat”, afirmă specialiştii Re/Max.

Răzvan Cuc, preşedintele companiei imobiliare, spune că programele guvernamentale şi condiţiile facile de creditare atrag cu precădere un număr mare de clienţi aflaţi la prima tranzacţie imobiliară. Astfel, o dată cu cererea de pe piaţă a crescut şi valoarea ofertelor.  “Dacă în 2015, preţul mediu pentru închirierea unui apartament din zona urbană a fost de cca. 440 euro, un an mai târziu, preţul pe metru pătrat pentru un imobil asemănător a crescut cu puţin peste 5 euro. Pentru perioada următoare, anticipăm un ritm de creştere mai accelerat, în linie cu tendinţele europene, atât în zonele urbane, cât şi în cele periferice şi în oraşele mai mici.”

Potrivit analizei RE/MAX,  căutările pentru o nouă tranzacţie imobiliară încep în mediul online, accesările pentru cuvântul „casă” înregistrând în 2016 o creştere  de 3,5 ori faţă de anul anterior.  Acelaşi raport arată că, pe loc secund în clasament, se află cuvântul cheie „apartament”, urmat îndeaproape de „teren”. Nivelul de căutări pe ultimele două segmente a rămas stabil însă în ultimii 5 ani.

 

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA