Acasă Altele Economic AMENZILE VOR AJUNGE PÂNĂ LA 15.000 LEI - Deputații au votat majorarea...

AMENZILE VOR AJUNGE PÂNĂ LA 15.000 LEI – Deputații au votat majorarea contravențiilor pentru transport ilegal de lemn

DISTRIBUIȚI

AMENZILE VOR AJUNGE PÂNĂ LA 15.000 LEI Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat marţi un proiect de lege prin care se majorează sancţiunile şi contravenţiile silvice, amenzile pentru transportul ilegal de masă ajungând până la 15.000 de lei și confiscarea lemnului.

Votul deputaților este decizional, astfel că proiectul urmează să meargă la promulgare la președintele Klaus Iohannis, conform LIbertatea.

Prin proiectul de lege sunt prevăzute amenzi de la 1.000 lei până la 2.000 lei pentru trecerea animalelor domestice însoţite sau neînsoţite prin fondul forestier, fără aprobare legală.

Următoarele fapte constituie contravenţii silvice şi se sancţionează cu amendă de la 6.000 lei până la 15.000 lei şi confiscarea materialelor lemnoase în cauză: expedierea, transportul, primirea, depozitarea materialelor lemnoase fără avize de însoţire a materialelor lemnoase sau cu avize de însoţire din care nu rezultă provenienţa legală, aşa cum sunt prevăzute de normele referitoare la provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spaţiilor de depozitare a materialelor lemnoase şi al instalaţiilor de prelucrat lemn rotund, cu excepţia situaţiilor prevăzute de aceste norme.

Sumele încasate din plata amenzilor la contravenţiile silvice ajung, în procent de 20%, în contul persoanei juridice în structura căreia îşi desfăşoară activitatea agentul constatator care a aplicat amenda, iar 80% se varsă la bugetul de stat.

Potrivit proiectului votat marți de plenul Camerei Deputaților, constituie contravenţie silvică şi se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei până la 20.000 lei administratorul/prestatorul de servicii silvice care încheie contracte de administrare/servicii silvice cu persoanele care dobândesc exclusiv dreptul de proprietate asupra masei lemnoase, fără a fi proprietare ale terenului pe care este amplasată aceasta. Contractele sunt nule de drept.

De asemenea, se consideră contravenție și „recoltarea prin lucrări de conservare la nivelul de subunitate de gospodărire a unui volum mai mare decât volumul prevăzut pentru lucrări de conservare pe perioada de aplicare a amenajamentului silvic, fără existenţa unei aprobări legale în acest sens, şi se sancţionează după cum urmează: cu avertisment, dacă depăşirea reprezintă până la 3% din volumul prevăzut şi cu amendă de la 5.000 lei până la 10.000 lei, dacă depăşirea reprezintă 3,1% – 10% din volumul prevăzut”.

Ocolul silvic care asigură custodia materialelor lemnoase confiscate, precum şi a celor abandonate, este obligat să doneze volumul confiscat către instituţiile publice şi de pe raza unităţii administrativ – teritoriale unde s-a realizat custodia.

Donaţia materialelor lemnoase confiscate şi a celor abandonate, către instituţiile publice prevăzute la alin. (1) se face în următoarea ordine: grădiniţe, creşe şi case de copii, şcoli şi licee, case şi azile de bătrâni, primării, unităţi militare, se mai menționează în proiectul de lege.

sursa INFO

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proctoline

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

LEGE NOUĂ – Racordare gratuită și în timp scurt la gaze, pentru consumatorii casnici

Racordarea la gaze va fi gratuită pentru toate persoanele fizice, indiferent unde e locul de consum, și se face în cel mult 90 de...

INFORMARE OFICIALĂ – Situația actualizată a școlilor din Maramureș în contextul pandemiei de Coronavirus

CJSU a aprobat noile scenarii de funcționare pentru unitățile de învățământ preuniversitar Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș s-a reunit în ședință extraordinară și...

DESCOPERIRE MACABRĂ ÎN MARAMUREȘ – Cadavrul unui bărbat, găsit în spatele unui bloc în Sighetu Marmației

Ieri,polițiștii din Sighetu Marmației au fost sesizați cu privire la faptul că în spatele unui imobil situat pe strada Unirii din municipiu se află...

SCANDAL MONSTRU ÎN BAIA MARE – 4 echipaje de Poliție și firma de pază au ajuns de urgență la un cazino din zona Canal...

Scandal în miez de noapte (ora 0:40) într-un cazino din municipiul Baia Mare. Conform informațiilor noastre un client a refuzat să părăsească incinta cazino-ului...

DR VIORICA CHERECHEȘ: Urmează o perioadă sensibilă pentru noi toți! SĂNĂTATEA românilor TREBUIE să fie o preocupare majoră pentru guvernanți!

Noul an școlar, bucuria reîntâlnirii i-a determinat pe elevi să uite pentru un moment că virusul SARS Cov-2 totuși există, s-au îmbrățișat, cu mască...