spot_img
AcasăActualitateSocialAMENZI ȘI ȚIGĂRI CONFISCATE – 16 societăți comerciale din Baia Mare și...

AMENZI ȘI ȚIGĂRI CONFISCATE – 16 societăți comerciale din Baia Mare și Sighet au fost verificate de către Poliția Economică

DISTRIBUIȚI

AMENZI ȘI ȚIGĂRI CONFISCATE  În perioada 18-19 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat activităţi pe raza municipiilor Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei pentru prevenirea, descoperirea şi combaterea faptelor ilicite care se comit în domeniul contrafacerii de mărfuri, contrabandei cu tutun şi comerţului cu produse agroalimentare.

Astfel, poliţiştii au efectuat controale şi verificări la sediile a 16 de societăţi comerciale. În urma controalelor au fost constatate patru infracţiuni de contrabandă şi pentru abaterile constatate au fost aplicate opt sancţiuni contravenţionale. Şapte sancţiuni au fost la Legea nr.8/1996 privind drepturile de autor şi drepturile conexe și una la H.G. 237/2001 privind accesul, evidența și protecția turiștilor.

Valoarea amenzilor aplicate este de 9 000 de lei. Totodată au fost ridicate în vederea confiscării ţigări în valoare de 3 000 de lei, pentru care nu au putut fi prezentate documente legale de provenienţă.

Sub coordonarea procurorului de caz se efectuează cercetări în vederea administrării probatoriului și tragerii la răspundere a persoanelor implicate în comiterea infracţiunilor de contrabandă constatate.

 

Informații furnizare de IPJ Maramureș

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA