Acasăsinucidere maramuresAMENINȚĂRI DE RĂZBOI – Coreea de Nord anunță că e pregătită să...

AMENINȚĂRI DE RĂZBOI – Coreea de Nord anunță că e pregătită să folosească arsenalul nuclear

DISTRIBUIȚI

AMENINȚĂRI DE RĂZBOI  Coreea de Nord a ameninţat sâmbătă Statele Unite, cu ocazia unei sărbători naţionale, că este pregătită să riposteze cu “atacuri nucleare” la orice eventuală agresiune americană, în contextul avertismentelor lansate de Administraţia Donald Trump.

Avertismentul regimului Kim Jong-Un intervine în contextul în care Coreea de Nord marchează sâmbătă împlinirea a 105 ani de la naşterea fondatorului naţiunii, Kim Il-Sung.

O paradă de amploare se desfăşoară sâmbătă la Phenian şi există speculaţii că liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, ar putea ordona efectuarea unui nou test atomic militar. Donald Trump, preşedintele SUA, a avertizat că ar putea lansa un atac preventiv împotriva Coreei de Nord şi a trimis în zonă un portavion şi flota de escortă. Un atac american ar atrage risposte ale Coreei de Nord cel puţin asupra Coreei de Sud şi Japoniei.

Printre piesele de armament prezentate la parada de la Phenian se numără noi rachete balistice intercontinentale.

Suntem pregătiţi să ripostăm cu un război total”, a declarat, potrivit BBC, Choe Ryong-Hae, considerat adjunctul liderului nord-coreean Kim Jong-Un. „Suntem pregătiţi să ripostăm cu atacuri nucleare la orice atac nuclear”, a avertizat el.

Potrivit experţilor, Coreea de Nord are rachete balistice intercontinentale şi a efectuat o serie de teste nucleare militare. Însă este puţin probabil ca regimul stalinist de la Phenian să fi reuşit fabricarea unui focos atomic care să poată fi montat într-o rachetă.

Sursă info și foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA