Acasăsinucidere maramuresAMENINȚARE – Statul Islamic iși va intensifica atacurile în Franța

AMENINȚARE – Statul Islamic iși va intensifica atacurile în Franța

spot_img

DISTRIBUIȚI

AMENINȚARE  Gruparea extremistă Statul Islamic (SI) a amenințat să își intensifice atacurile împotriva Franței, într-o înregistrare postată miercuri pe rețele de socializare și în care apar doi jihadiști francofoni, relatează AFP.

Aceștia îl felicită pe autorul atacului de la Nisa din seara zilei de 14 iulie și soldat cu 84 de morți și apoi decapitează doi bărbați pe care îi acuză că au „spionat” SI — un „mesaj” pentru Franța, conform acestei înregistrări care menționează de asemenea SITE, centrul american de monitorizare a site-urilor jihadiste.

Înregistrarea ar fi fost ‘realizată’ de SI în provincia irakiană Ninive (nord), unde SI controlează teritorii, conform SITE.

Adresându-se în franceză președintelui și guvernului Franței, unul dintre cei doi membri ai SI amenință să „intensifice” atacurile.

Statul Islamic a revendicat sâmbătă atacul de la Nisa, afirmând că acesta vine „ca răspuns la apelurile grupării de a lua ca țintă țările care fac parte din coaliția” antijihadistă din Irak și Siria. Franța face parte din această coaliție condusă de SUA și care bombardează poziții ale grupării ultra-radicale.

Experți estimează că SI nu pare să fi organizat direct recentele atacuri din Franța sau Germania, însă este posibil să îi fi inspirat pe autorii acestora și să încerce să își întărească imaginea de teroare prin revendicarea lor.

 

Sursă info.

Sursă foto.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA